Χατζημαρκάκης και μέλη του DHWΟ Ευρωβουλευτής του FDP διαδέχεται τον Γιάννη Μπούρλο-Μάυ στην Προεδρία του μοναδικού γερμανοελληνικού επιχειρηματικού φορέα της Γερμανίας.
Ο Ευρωβουλευτής του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης, είναι από την Τρίτη (30/11) ο νέος πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ( DHW ).

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του DHW που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοείο της Κολωνίας παρουσία περισσοτέρων των 50 μελών από την Γερμανία και την Αυστρία.

Ένδεκα χρόνια μετά την ίδρυση του DHW , ο 38χρονος πολιτικός παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Μπούρλο-Μάυ, τον ελληνογερμανό επιχειρηματία, που μαζί με τους αντιπροέδρους Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο και Γιάννη Βασιλείου και τους Δημήτρη Κούρο (Γεν. Γραμμ.), Νικόλαο Ασαριώτη (υπεύθ. οικονομικού) και Σπύρο Χαβελέ (υπεύθ. τοπικών οργανώσεων) έθεσαν τις βάσεις για τη συγκρότηση της πρώτης και μοναδικής ελληνογερμανικής συλλγικότητας στο πεδίο της οικονομίας.

Σε σύντομη ομιλία του μετά το πέρας των εκλογών ο Αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος εξήρε το έργο, το ήθος και την συμβολή του Γιάννη Μπούρλου-Μάυ ως ιδρυτικού και μετέπειτα εκλεγμένου Προέδρου του DHW κατά την πρώτη αυτή δημιουργική δεκαετία. Μία δεκαετία που κατέστησε τον DHW έναν αξιοσέβαστο, σοβαρό και δραστήριο φορέα στήριξης επιχειρήσεων, προώθησης της ομογενειακής επιχειρηματικότητας, καλυτέρευσης της επαγγελματικής κατάρτισης των νέων και ανάπτυξης των γερμανοελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων.

Επί πλέον ο DHW αναδείχθηκε επί Προεδρίας Μπούρλου-Μάυ σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους φορείς ομογενειακής επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με „ standing ovations “ ευχαρίστησαν όλοι οι παριστάμενοι τον Γιάννη Μπούρλο-Μάυ γι αυτόν τον επιτυχημένο ιστορικό του ρόλο στα δρώμενα του επιχειρηματικού Ελληνισμού της Γερμανίας.

Η εκλογή του Γιώργου Χατζημαρκάκη σηματοδοτεί ένα νέο ποιοτικό άλμα στις δραστηριότητες του συνδέσμου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί μόνιμο σημείο αναφοράς στο πλαίσιο των γερμαοελληνικών επιχειρηματικών συνεργασιών.

Στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία υπογραμμίζοντας ότι «στα δέκα χρόνια που πέρασν ο DHW καταξιώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών ως ένα συνεπές και σοβαρό φόρουμ συνεργασίας. Το ζητούμενο τώρα είναι μια ενεργητικότερη και επιθετικότερη στρατηγική στην κατεύθυνση της συγκρότησης στον γερμανόφωνο χώρο ενός ισχυρού ελληνικού λόμπι, όπου ο ελληνικός πολιτισμός θα διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την οικονομία».

Στην Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου επανεξελέγησαν οι Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, Γιάννης Βασιλείου, Δημήτρης Κούρος, Νικόλαος Ασαριώτης και Σπύρος Χαβελές. Νέο μέλος της Δ.Ε. εξελέγη ο Στέφανος Λατροβάλης, επιχειρηματίας της νέας γενιάς από την Φραγκφούρτη και μέχρι τούδε δραστήριος συντονιστής της τοπικής οργάνωσης του DHW σε Έσση και Ρηνανία-Παλατινάτο.

Γενικές πληροφορίες για τον Σύνδεσμό θα βρείτε στο διαδίκτυο στην διεύθυνση:

www.dhwv.de

Print Friendly, PDF & Email

Από manos