Η δεύτερη κατά σειράν συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων του νομού Λασιθίου, έγινε το πρωί της Τρίτης και 13, Φεβρουαρίου με θέμα την υγεία. Και περίσσεψε η συναίνεση, αλλά όπως φαίνεται, κανείς τους δεν θέλει να στεναχωρήσει τη μητέρα Νέα Δημοκρατία που τους στήριξε.

Το video που παραθέτουμε λίγο πιο κάτω έχει ενδιαφέροντα σημεία, αρκετά, όπου οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λασιθιώτικου λαού, απλά μεταφέρουν τη φωνή των εκλογέων τους χωρίς, κορώνες, εξάρσεις και δη με στρογγυλεμένες γωνίες, αλλά κυρίως χωρίς τη θέληση να γίνουν δυσάρεστοι στον πολιτικό τους χώρο που κυβερνά τη χώρα.

ένα παράδειγμα της αντιμετώπισης ακούγεται και εδώ……..

Ούτε λόγος για ιδέες πως να λυθούν αυτά τα θέματα, αφού εάν υπάρχει η όρεξη, υπάρχουν και τρόποι παράκαμψης αυτών των κυβερνητικών πολιτικών και μελέτες από το παρελθόν που σκονίζονται….. Τα χειρουργεία συνεχίζουν να αναβάλλονται ελλείψει αναισθησιολόγων……

Εν πάσει περιπτώσει, κρατάμε τη πρόθεση των τεσσάρων να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Το πόσο είναι διατεθειμένοι να πιέσουν …… όπερ έδει δείξαι …….

Από τη συνάντηση πάντως εντύπωσή έκανε η θέση του δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας, φαρμακοποιού και υπεύθυνου θεμάτων υγείας στο δήμο, Γιάννη Βογιατζή ο οποίος επιμένει στον σχεδιασμό ενός νοσοκομείου στο κέντρο του νομού με παράλληλη ολοκλήρωση των δρόμων προς τα εκεί…….

Η κοινή δήλωση των τεσσάρων:

ΔΗΛΩΣΗ, Δημάρχων Νομού Λασιθίου

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου:κ. Μανώλης Μενεγάκης (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου), Μανώλης Φραγκούλης (Δήμαρχος Ιεράπετρας),Γιώργος Αθανασάκης (Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου), και Γιώργος Ζερβάκης (Δήμαρχος Σητείας), επιβεβαιώνουν την σύμπνοια, την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην παρούσα δημοτική περίοδο σε όλους τους δήμους του νομού Λασιθίου, τονίζονταςτην επιθυμία για κοινό διεκδικητικό πλαίσιο στα ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

  • Με αφορμή την κοινή δήλωση εγκαινιάζεται ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας σε θέματα διαδημοτικού ενδιαφέροντος.
  • Δηλώνεται η αντίθεση στη λογική του «καθένας μόνος του» και υιοθετείται η πρακτική του «ενώνουμε δυνάμεις».
  • Στο επίμαχο θέμα της υποβάθμισης των δομών υγείας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, δηλώνουμε ότι: Η δημόσια υγεία είναι αγαθό και κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Οι Οργανισμοί που ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία πρέπει να εφαρμοστούν ως έχουν για την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
  • Ενώνουμε τις φωνές μας  για να μπει τέλος στις προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις, και στο φαύλο κύκλο μετακύλησης ευθυνών.
  •  Δηλώνουμε ότι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος πρέπει να είναι αντίστοιχα της επιστημονικής επάρκειας των υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχές δεν πρέπει να απολογούνται στις όποιες κυβερνητικές επιλογές και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.
  • Ο νομός Λασιθίου, έχει χωροταξική ιδιαιτερότητα, υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός από τους δημότες και σε πολίτες που διαμένουν στις γειτονικές νησιωτικές περιοχές καθώς και στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό επισκεπτών του τουρισμού την θερινή περίοδο.
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά για πλήρη λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου στα πλαίσια της ισονομίας της ισοπολιτείας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ                              ΓΙΩΡΓΟΣ  ΖΕΡΒΑΚΗΣ

Όλο το video:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos