Εκ νέου αναβολή της δίκης για το «Κολυμβητήριο»
το κολυμβητήριο σήμερα, ή μάλλον, ότι έχει απομείνει

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας, ο πρώην δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης διερρήγνυε τα ιμάτιά του προσπαθώντας να πείσει το ακροατήριο ότι, οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρατάξεων εξαντλούνται πολιτικά εντός της αιθούσης, ξεχνώντας επιμελώς να αναφερθεί στις εκκρεμείς δικαστικές διαμάχες μέλους της παράταξης του εναντίον μέλους της νυν δημοτικής αρχής.

Για την ακρίβεια λοιπόν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες της Νεαπόλεως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση μεταξύ, πρώην και νυν αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σητείας.

Οι παροικούντες στην οδό Βαρθολομαίου αναφέρουν πως ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Τερζής έχει μηνύσει για συκοφαντία τον νυν αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδάκη, για τις  δημόσιες τοποθετήσεις του τελευταίου που σχετίζονται με το πολύπαθο Κολυμβητήριο της Σητείας.

Κι επειδή σε ότι αφορά την υπόθεση αυτή εμείς θα περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη, θα αρκεστούμε για την ώρα στα γεγονότα όπως αυτά έχουν εξελιχθεί έως και σήμερα.

Γεγονός λοιπόν είναι ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη δικαστική διαμάχη μεταξύ των δυο αντιδημάρχων καθώς όπως έχουμε ενημερωθεί εκκρεμεί και άλλο δικαστήριο με άλλη υπόθεση, το οποίο και αυτό έχει ήδη αναβληθεί μια φορά.

Επίσης είναι γεγονός ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η ακροαματική διαδικασία για το κολυμβητήριο.

Ο καθένας βέβαια θα μπορούσε να ερμηνεύσει αυτές τις αναβολές ως βολικές παρατάσεις «στρατηγικής» με σκοπό να ξεπεραστούν οι ημερομηνίες των επερχόμενων αυτοδιοίκητών εκλογών ώστε να μην υπάρχουν τετελεσμένα προτού στηθούν οι κάλπες και ενδεχομένως υπάρξουν νομικά ή επικοινωνιακά ζητήματα.

Κάτι σαν να λέμε, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Εκ νέου αναβολή της δίκης για το «Κολυμβητήριο»
το κολυμβητήριο κλειστό αλλά 20000 € λογαριασμός νερού

Γεγονός επίσης είναι ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση των εγκαταστάσεων του «εγκαταλειμμένου» Κολυμβητήριου, όπως το παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, καθώς και τις «υποχρεώσεις» που το συνόδευαν.

Αλλά και του «παράδοξου» τρόπου χρήσης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, όταν αυτό περιήλθε σε αδράνεια ως αθλητική δομή.

Για ευνόητους λόγους δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες μιας και η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και αναμένεται να έχει συνέχεια, ίσως και απρόβλεπτη. Μάλιστα κάποιοι που γνωρίζουν εκ των έσω την δικογραφία μιλούν για δικαστική διερεύνηση με χρονικό βάθος πέραν της δεκαετίας.

Εξ ου και ήρθε για κάποιους ως μάννα εξ ουρανού η θεομηνία ώστε να δώσει μάλλον την χαριστική βολή σε αυτή την αθλητική εγκατάσταση και πλέον όλοι να ψιθυρίζουν πως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή χρήσης του χώρου στο κέντρο της πόλης.

Εκ νέου αναβολή της δίκης για το «Κολυμβητήριο»

Πάντως όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η υπόθεση του Κολυμβητηρίου φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για έτερο αντιδήμαρχο της παρούσας δημοτικής αρχής, ο οποίος είχε ζητήσει και εγγράφως την παρέμβαση του εισαγγελέα μέσω της σχετικής του εισήγησης προ τριετίας.

Βέβαια τώρα που ο εισαγγελέας τελικά ασχολήθηκε με το σύνολο των δομών και όχι μόνον του δήμου Σητείας, κάποιοι προσπαθούν μάταια να κατασκευάσουν εξιλαστήρια θύματα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως εκκρεμούν τουλάχιστον δυο δίκες, ενώ προβλέπονται περισσότερες αγωγές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα επεκτείνεται η προανακριτική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Εκ νέου αναβολή της δίκης για το «Κολυμβητήριο»
Δομικά προβλήματα στο όλο κτιριακό σύμπλεγμα

Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο να ενημερώσουμε τους «καλοπροαίρετους» φίλους, που μας νουθετούν να προσέχουμε τα δημοσιεύματα μας μη τυχόν και μας πάρουν με τις πέτρες οι Στειακοί, ότι έχουμε την αίσθηση πως το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί μιας και προσφέρουμε εμπεριστατωμένη και έγκυρη ενημέρωση και όχι μονόπλευρα ή κατευθυνόμενα ταγμένοι σε συμφέροντα ή πρόσωπα.

Αυτό ασφαλώς θα είναι θέμα για το επόμενο άρθρο μας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: