(μετά το κράξιμο) ο δήμος Αγίου Νικολάου καλεί φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της στρατηγικής............
δήμος Αγίου Νικολάου, διαβούλευση;;;;; ποια διαβούλευση;;;;;

Είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες ότι “Δημόσια διαβούλευση δεν γίνεται σε δυο – τρεις ώρες“, εν όψει της συνάντησης που έγινε στις 28/4.

Ο δήμος Αγίου Νικολάου, επανήλθε σήμερα με νεότερη ανακοίνωση του ζητώντας “Να καταθέσουν φορείς και πολίτες τις προτάσεις τους για το Σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2021 -2027

Στον δικτυακό τόπο του δήμου Αγίου Νικολάου, υπάρχει επεξηγηματικό έγγραφο και φόρμα κατάθεσης προτάσεων που θα σταλούν σε e-mail. Δεν αναφέρεται πουθενά το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης και την από κει και πέρα επεξεργασία μιας και αυτό το πλαίσιο θα υλοποιηθεί από τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Όλη η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώτη δημόσια, ανοικτή διαβούλευση για τον Σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2021-2027.

Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης τονίστηκε η κύρια επιδίωξη της Στρατηγικής ΒΑΑ η οποία αφορά την επίτευξη μακροχρόνιας βελτίωσης των οικονομικών, περιβαλλοντικών, κλιματικών και δημογραφικών συνθηκών της Περιοχής Παρέμβασης και εν γένη του Δήμου Αγίου Νικολάου, μεριμνώντας ταυτόχρονα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας.

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων που δύναται να εξασφαλιστεί από το παραπάνω πρόγραμμα καθώς και από άλλα χρηματοδοτικά μέσα.

Ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη και επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες συμμετείχαν σε ένα γόνιμο διάλογο με επίκεντρο τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της πρώτης δημόσιας, ανοικτής διαβούλευσης εδώ.

Επιπλέον στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου (www.agiosnikolaos.gr) είναι διαθέσιμο το παρακάτω συνοδευτικό υλικό:

  1. Σύντομη Παρουσίαση της σχεδιαζόμενης στρατηγικής με αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο της πρόσκλησής για την εκπόνηση  Στρατηγικών ΒΑΑ, στην προτεινομένη Περιοχή Παρέμβασης καθώς και στα ενδεικτικά έργα/ δράσεις.
  2. Έντυπο για την υποβολή προτάσεων έργων

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αντιλαμβανόμενος την σημασία της συμμετοχής των πολιτών αλλά και των φορέων στην διαδικασία της διαβούλευσης, ενθαρρύνει όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: sbaa.agiosnikolaos@gmail.com

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: