μια αρχαία ελιάΈντονο είναι το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών από την Κρήτη, όλες τις περιοχές της Ελλάδας και άλλες χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία) για τη συμμετοχή τους στην έκθεση έργων τέχνης με θέμα «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου». Οι  καλλιτέχνες εμπνέονται από την πολιτιστική και την περιβαλλοντική αξία του αρχαίου ελαιώνα δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτά, χαρακτικής, φωτογραφίας και video art, γεγονός που τιμά ιδιαιτέρως την Κρήτη!

Το ΤΕΙ Κρήτης και το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων, στην προσπάθεια τους να μην αποκλειστούν καλλιτέχνες από αυτή τη σημαντική διοργάνωση, παρατείνουν για μικρό χρονικό διάστημα την προθεσμία παραλαβής δηλώσεων συμμετοχής στην έκθεση. Συγκεκριμένα αρχικά η προθεσμία έληγε την Τρίτη 25 Μαΐου 2010. Μετά την παράταση που ανακοινώνεται σήμερα η προθεσμία θα λήξει τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010. Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν τις δηλώσεις συμμετοχής στην κεντρική ιστοσελίδα του ΤΕΙ Κρήτης (www.teicrete.gr) ή να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Προέδρου του ΤΕΙ στο τηλέφωνο 2810 379349, 2810 250752.

Όπως είναι γνωστό η έκθεση έργων τέχνης με θέμα «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου» διοργανώνεται από το ΤΕΙ Κρήτης και το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης. Συνδιοργανωτές είναι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου. Την έκθεση υποστηρίζουν η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των εικαστικών έργων θα γίνεται από τη 1 έως τις 14 Ιουνίου από τους Κρήτες καλλιτέχνες στο ΤΕΙ Κρήτης (περιοχή Εσταυρωμένος) τις εργάσιμες μέρες και κατά τις ώρες 09.00-14.00. Οι καλλιτέχνες των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδος θα παραδίδουν τα έργα τους στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Αθήνα) το διάστημα από 1 έως 14 Ιουνίου. Τη μεταφορά των εικαστικών έργων από την Αθήνα στην Κρήτη έχει αναλάβει ευγενώς η εταιρεία ΑΝΕΚ.

Η έκθεση των έργων τέχνης θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Κρήτης από τις 25 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2010. Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης όπου τα έργα θα εκτεθούν το διάστημα από τις 25 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2010. Υπάρχει προοπτική η έκθεση να «ταξιδέψει» στην Αττική.

Η διοργάνωση της έκθεσης εικαστικών έργων εντάσσεται στην πρωτοβουλία που αναπτύσσουν από κοινού εδώ και ένα χρόνο  το ΤΕΙ Κρήτης και το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων για τη σωτηρία και την ανάδειξη των υπεραιωνόβιων  ελαιόδεντρων της Κρήτης, που αποτελούν ζωντανά αρχαία πάνω στην κρητική γη, τα οποία εξακολουθούν να αποδίδουν  καρπούς  στους ανθρώπους! Είναι σημαντικό τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης, που χρειάζεται να αποδοθεί αυτούσιο στην επόμενη γενιά.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: