
Φωτιά από άγνωστη αιτία μέσα στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Στον χώρο σημείο βρέθηκε άμεσα ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο ελικόπτερα.
Η φωτιά έχει προκαλέσει καπνούς με δυσάρεστες αναμνήσεις της εποχής που ο σκουπιδότοπος έκαιγε μόνιμα…..
Τέτοιες φωτιές δεν σβήνουν εύκολα λόγω της φύσης της ταφής των απορριμμάτων. Ο καπνός είναι τοξικός, επίσταται να αποφεύγεται η εισπνοή.
Στάλθηκε μήνυμα από το 112 προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και κρατήσουν τα παράθυρα κλειστά.
Τα ελικόπτερα αποχώρησαν αφού φρόντισαν να μην ξεφύγει η φωτιά των ορίων του ΧΥΤΑ. Το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει τα χωματουργικά μηχανήματα τα οποία σκεπάζουν τις εστίες με χώμα.
Πάντως παρά το τρίτο κατά σειράν όμοιο συμβάν, ο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά.

#Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα, πλησίον της περιοχής Κατσίκια στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Επιχειρούν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 21, 2025