η κινητή μονάδαΗ Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οργανώνει καθημερινές επισκέψεις στα σχολεία του Νομού με την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε ότι σκοπός του προγράμματος είναι η διάγνωση, η πρόληψη και τελικά η προστασία της στοματικής υγείας των παιδιών, που συνδέεται άμεσα με τη γενική υγεία του οργανισμού. Ο συστηματικός και περιοδικός προληπτικός έλεγχος συμβάλλει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά σε θέματα προστασίας και περαιτέρω ελέγχου της οδοντιατρικής υγείας των παιδιών τους.

 

Η κινητή μονάδα είναι στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς και εξοπλισμένη με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ευχαρίστησε θερμά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου και τους άλλους φορείς που συμμετείχαν εθελοντικά προκειμένου ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος να διεξαχθεί ομαλά στα Δημοτικά Σχολεία ειδικά σε αυτά που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού.

από τη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: