αστυνομικοίΟ Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, με επιστολή του προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους βουλευτές του νομού, ζητά την ενίσχυση της δύναμης της αστυνομίας στο Λασίθι, εν όψει των τακτικών μεταθέσεων έτους 2014.

Η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Επανερχόμαστε στο θέμα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, προκειμένου να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί η μη επίλυσή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου σε έμψυχο δυναμικό παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό που φτάνει το 40%, λόγω των συνεχών μεταθέσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Αν συνυπολογίσουμε την ίδρυση νέων Υπηρεσιών, την αύξηση του πληθυσμού, τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας λόγω και της οικονομικής κρίσης, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, προκύπτει, ότι η στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα κατάλληλα μέσα, κρίνεται αναγκαία, ώστε να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο της.

Οι υπηρετούντες στην Α.Δ. Λασιθίου αγωνίζονται καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, με αποτελέσματα πραγματικά αξιοθαύμαστα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία έτη.

Κατόπιν τούτων σας ζητάμε ενόψει του προγραμματισμού των τακτικών μεταθέσεων έτους 2014, να προβείτε στην άμεση κάλυψη των αναγκών της Α.Δ. Λασιθίου σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της για την προάσπιση και τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της κοινωνικής ευρυθμίας.

Ευελπιστούμε, ότι θα εξετάσετε σοβαρά όλα τα ανωτέρω, λαμβάνοντας αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας και των αστυνομικών, που μοχθούν καθημερινά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ακέραιο.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Σητείας

Θοδωρής Πατεράκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos