ποδηλατικός τουρισμόςΟ Ποδηλατικός τουρισμός είναι ένα ανερχόμενο είδος  ποιοτικού τουρισμού, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συνδυάζουν της ξεκούραση των διακοπών τους με τον αθλητισμό και το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη ενώ επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση.

Η περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμό της Ελλάδας, στο νοτιότερο νησί της Ευρώπης,  με τις πλέον κατάλληλες καιρικές συνθήκες για τους ποδηλάτες, συνδυάζει άριστα την  θάλασσα  με το βουνό, τον πολιτισμό , την ιστορία και την παράδοση.  Το όραμα της  Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου όπως αυτό αποτυπώνεται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014 εστιάζεται στην ανάδειξη του Δήμου σε οικονομικό, τουριστικό & πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη (ΒΙ.Τ.Α.) ο Δήμος Χερσονήσου προχώρησε στο σχεδιασμό και στη δημιουργία μιας σειράς φυλλαδίων για την προώθηση διαφόρων ειδών θεματικού τουρισμού με πρώτο τον ποδηλατικό τουρισμό.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο φυλλάδιο το οποίο περιγράφει 9 ποδηλατικές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας με χάρτες, φωτογραφίες  και κάθε είδους πληροφορίες, προκειμένου οι ποδηλάτες να μπορέσουν να απολαύσουν τις βόλτες τους συνδυάζοντας την ποδηλασία με επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και να γνωρίσουν τις ομορφιές της φύσης, την παράδοση, την ιστορία και την φιλοξενία των κατοίκων του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Δήμος Χερσονήσου διαπιστώνοντας την προοπτική ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού έχει σχεδιάσει και άλλα φυλλάδια προβολής της περιοχής,  όπως π.χ. για τον θρησκευτικό, φυσιολατρικό και τον αθλητικό τουρισμό, τα οποία θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: « Ο Δήμος Χερσονήσου επιδιώκει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω δράσεων που προβάλλουν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την εναλλαγή του τοπίου παραλία-ενδοχώρα. Η έκδοση του θεματικού φυλλαδίου για τον Ποδηλατοτουρισμό θα ωφελήσει πολλαπλά την  τοπική οικονομία, διότι παροτρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Δήμου μας. Εξάλλου η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού  μπορεί να βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω συμμετοχής σε θεματικά δίκτυα και φόρα. Το φυλλάδιο αυτό θα διανεμηθεί δωρεάν σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα παρουσιαστεί στις διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού στην Ευρώπη μαζί με το νέο Χάρτη Εμπειριών του Δήμου Χερσονήσου.»

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε σε ηλεκτρονική μορφή το νέο φυλλάδιο ποδηλατοτουρισμού του Δήμου Χερσονήσου.

http://issuu.com/myhersonissos/docs/bikingroutes_brochure

από τον Δήμο Χερσονήσου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos