το Cape Ray όπου θα καταστραφούν τα χημικά;;;Την αιχμηρή απάντηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε η ασαφής και γενικόλογη απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση για την καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας, από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά, στην οποία καταλογίζει ότι αποφεύγει να απαντήσει επακριβώς στα ερωτήματα που έχει θέσει, γι’ αυτή την υπόθεση που έχει απασχολήσει ολόκληρη την κοινωνία, φορείς και πολίτες της Κρήτης . Ο κ. Λ. Αυγενάκης επανέρχεται με επιστολή του προς την κ. Φ. Γεννηματά και ζητά απαντήσεις «άμεσα και με υπευθυνότητα».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Σε απάντηση της ερώτησής μου με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5275/9-1-2014 σχετικά με την καταστροφή χημικών της Συρίας, δυτικά της Κρήτης, περιγράφετε όσα ήδη γνωρίζουμε, ενώ αποφεύγετε τεχνηέντως να απαντήσετε στα  ερωτήματα που σας έθεσα.

Κυρία Γεννηματά, από την απάντησή σας, αντιλαμβάνεται κανείς, είτε ότι αγνοείτε την Εθνική Αντιπροσωπεία και κατ΄ επέκταση τους πολίτες της Κρήτης, είτε αγνοείτε όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε για ένα θέμα της αρμοδιότητός σας, είτε ηθελημένα μας αποκρύπτετε πληροφορίες.

Συνεπώς, ότι και αν ισχύει από τα παραπάνω, παρακαλώ, όπως μου απαντήσετε το συντομότερο και με υπευθυνότητα:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί -εάν έχετε προβεί- γι΄ αυτή την υπόθεση που έχει απασχολήσει ολόκληρη την κοινωνία, φορείς και πολίτες της Κρήτης;

2. Θα συνοδεύσουν ελληνικά πολεμικά πλοία την αποστολή;

3. Θα επιβλέπεται η διαδικασία από ελληνικό κλιμάκιο επιστημόνων;

4. Γνωρίζετε, ποια είναι η ακριβής σύσταση των αποβλήτων, η συγκέντρωσή τους, ο όγκος τους, μιας και απαντάτε ότι πρόκειται για την πρώτη παρτίδα, και οι μέθοδοι διάλυσής τους και ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές συνέπειες για την Μεσόγειο και οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της Κρήτης, από ένα ενδεχόμενο ατύχημα;

5. Γιατί αυτό να διεξαχθεί στην Μεσόγειο;»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos