από τη κατάληψη του ταμείουΣτην Ανοιχτή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4/2013) στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του αποκλεισμού των ταμείων του Νοσοκομείου, η καταγγελία του πρώην υποδιοικητή του, κ. Μαρκόπουλου εναντίον της Επιτροπής Αγώνα, οι εξελίξεις στο ΚΕΣΥΠΕ και οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΕΙ Κρήτης που κάνουν λόγω για αναστολή λειτουργίας αρκετών ΤΕΙ (ανάμεσά τους και των ΤΕΙ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας) λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. Εκτιμήθηκε ότι:

α) Η καταγγελία του κ. Μαρκόπουλου, που άλλωστε περιέχει σωρεία ψεμάτων, στρέφεται κατά της Επιτροπής Αγώνα και των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ιεράπετρας με στόχο τον εκφοβισμό του κόσμου, την καταστολή της αγωνιστικότητας και την περιθωριοποίηση της Επιτροπής Αγώνα.

β) Η υποχώρηση του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το θέμα των νοσοκομείων του νομού μας φανερώνει την πίεση που έχουν ασκήσει οι κινητοποιήσεις μας. Εφόσον, για πρώτη φορά, φαίνεται να ανοίγει μια προοπτική ικανοποίησης των αιτημάτων που αφορούν το Νοσοκομείο μας, θεωρούμε ότι πρέπει να εντείνουμε και να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα μας ως το τέλος του μήνα που αναμένονται αποφάσεις.

γ) Αναμένονται νέες εξελίξεις όσον αφορά το σχέδιο Αθηνά, οπότε πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε:

  • Η δημοσίευση καταγγελίας αναφορικά με τις ενέργειες του κ. Μαρκόπουλου
  • Η οργάνωση εκδηλώσεων-συζητήσεων στα χωριά της περιοχής μας.
  • Άμεση επίσκεψη στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη
  • Η διοργάνωση συζήτησης με τους φορείς της πόλης το Σάββατο 13/4 και διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης μιας μεγάλης κινητοποίησης προς το τέλος του μήνα.
  • Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των κατοίκων της Ιερισσού για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με  το Σάββατο 13/4. Καλούμε τους συμπολίτες μας στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία να ενώσουμε τη φωνή μας με το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ της Ιερισσού. {jcomments on}

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: