ο διοικητής της μονάδας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης ΣφακιανάκηςΉταν ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγίου Νικολάου, με προσκεκλημένο τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, διοικητή του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μιας ομάδας ειδικευμένων αστυνομικών που ασχολούνται με το  ηλεκτρονικό έγκλημα σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν.
Θα περιμέναμε βέβαια η προσέλευση των γονέων να ήταν μεγαλύτερη, αφού είχε δοθεί αρκετή δημοσιότητα, αλλά πάλι καλά, ήρθε ένας αριθμός γονέων.

Η πρώτη κουβέντα του αστυνομικού υποδιευθυντή Μανώλη Σφακιανάκη ήταν σαφής: «ναι στο διαδίκτυο», αλλά με όρους και προφυλάξεις, διότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Το έγκλημα έχει μεταφερθεί εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο και μπορεί, επειδή πλέον το Internet είναι παγκόσμιο αγαθό, να μπει με μοναδική ευκολία σε κάθε σπίτι.

Και δεν αντιμετωπίζουμε μόνο το κυβερνοέγκλημα. Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν πολλούς περισσότερους κινδύνους, όπως έκθεση σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, απόπειρες εκμετάλλευσης μέσα από chat rooms, δίκτυα παιδικής πορνογραφίας, εθισμό σε διαδικτυακά παιγνίδια και πολλά άλλα.

ο πρόεδρος του συνδέσμου Μ. Καμπανός προσφέρει ένα αναμνηστικό γλυπτό των αφών Σωτηριάδη στον Μ. ΣφακιανάκηΌπως είπε ο κύριος Σφακιανάκης, οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά πάντα, να κατανοούν και να βλέπουν στη συμπεριφορά τους, να μην τους δίδουν ανεξέλεγκτη τη δυνατότητα να μπορούν να μπουν παντού και να δουν τα πάντα.

Και ακόμα μας είπε ότι το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, αθόρυβα, ετοιμάζει μια σειρά σχέδια νόμου με τα οποία θα προσπαθήσει να μαζέψει κακώς κείμενα, όπως τον τρόπο λειτουργίας των Internet Café.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: