Ο κ. Τσόκας με τον Ιταλό ΠρέσβηΤον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα επισκέφτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας ο Ιταλός Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα Gianpaolo Scarante συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Ιταλίας στο Ηράκλειο.

Μετά την συνάντηση ο Γ.Γ. έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Ιταλό Πρέσβη. Είχε την καλοσύνη να με επισκεφθεί και συζητήσαμε διάφορα θέματα που άπτονται των σχέσεων και των δύο  χωρών αλλά και συγκεκριμένων πόλεων και περιοχών της Ιταλίας και της Κρήτης.  Όπως ξέρετε έχουμε ήδη μια συνεργασία με το πρόγραμμα « Marco Polo», αφορά τις περιοχές, τις πόλεις  που έχουν ενετικές οχυρώσεις και θέλουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί. Μάλιστα υπάρχει και ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο τέλος του μήνα όπου εκπρόσωποι της αρχαιολογίας αλλά και των Δήμων που εμπλέκονται θα επισκεφτούν την Βενετία για να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία.

Από την συνάντησηΟ πρέσβης της Ιταλίας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Τον κ. Gianpaolo Scarante, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη εκτός Κρήτης, δέχθηκαν στη Νομαρχία ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αλεξάκης και ο αντινομάρχης κ. Μιχάλης Αστρινάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα και συνεργασίες που αφορούν στις δύο πλευρές, όπως ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού, της παιδείας και τις εμπορικές σχέσεις, καθώς και θέματα που αφορούν στην προβολή των αγροτικών προϊόντων του νομού Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξάκης ανέφερε: «Συζητήσαμε πάνω σε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, για την ιστορία των Ενετών στο νησί, για τις εμπορικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει, αλλά και τη συνεργασία μας σε τομείς της παιδείας. Ακούσαμε τις απόψεις του κ. Πρέσβη, οι οποίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για επόμενες κινήσεις που θα εμπλουτίσουν και θα συνεχίσουν την καλή συνεργασία των δύο μερών».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: