οι δρομείς στο δημαρχείο ΧερσονήσουΟ Δήμος Χερσονήσου –Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής– συμμετείχε και φέτος στην 7η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου με έναρξη της διαδρομής της φλόγας του εθελοντή αιμοδότη από το δημαρχείο.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τη διοργάνωση της 7ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για την Κρήτη αυτή τη χρονιά είχε αναλάβει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης».

Συγκεκριμένα, η φλόγα ξεκίνησε τη διαδρομή της στις 10.30 το πρωί από το δημαρχείο, πέρασε από την Πάνω Χερσόνησο και την Ανάληψη και διέσχισε το Λιμ. Χερσονήσου από τις οδούς Σανουδάκη, Αγ. Παρασκευής, Ελ. Βενιζέλου, Ελευθερίας για να καταλήξει γύρω στη 1.00 το μεσημέρι ξανά στο δημαρχείο. Με την άφιξη της φλόγας και των λαμπαδηδρόμων στην είσοδο του δημαρχείου, άναψε βωμός και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιώργος Δανελάκης χαιρέτισε την προσπάθεια των συμμετεχόντων στη λαμπαδηδρομία και συνεχάρη το διοργανωτή φορέα για την Κρήτη «Αιματοκρήτη» για τη στήριξη και συμβολή του στη μεταφορά του μηνύματος της προσφοράς αίματος για το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Επίσης, προγραμματίστηκε άμεση συνεργασία στη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Χερσονήσου το προσεχές διάστημα.

Στην  7η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν οι εξής συνεργαζόμενοι φορείς του Δήμου μας με συνολικά 12 πολίτες και 6 παιδιά, ως λαμπαδηδρόμους:

 1. Εθελοντική Ομάδα Υγείας & Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ δήμου Χερσονήσου:
  1. κ. Γιώργος Παπαδάκης (δημοτικός σύμβουλος)
  2. κ. Μάρκος Σανουδάκης
  3. κ. Άννα Τριγυράκη
  4. κ. Στέλιος Αναγνωστάκης
  5. κ. Μαρία Φουκαράκη
  6. κ. Μιράντα-Ερασμία Ζαμπετάκη (νέο μέλος)
  7. κ. Ειρήνη Τριανταφυλλίδη (νέο μέλος)
 2. Αθλητικός Όμιλος Ανάληψης Χερσονήσου:
  1. Κ. Στέφανος  Χασουράκης
  2. Κ. Κων/νος Φραγκάκης
 3. Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικού Διαμερίσματος Χερσονήσου
  1. Η πρόεδρος κ. Αντιγόνη Παυλάκη

και από τη Χερσόνησο, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπαγουράκης και η δημότισσα κ. Σταυρούλα Τσαντηράκη.

Τέλος, συμμετείχαν τα παιδιά: Ηλίας Παυλίδης, Ηλιάνα Καραντινάκη, Μαρίνα Καραντινάκη, Τζένη-Άννα Τσικανδυλάκη, Ελευθερία Καρδάση και Δατσέρη Μαριάννα.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: