ημιμαραθώνιοςτου Λεωνίδα Γ. Κουδουμογιαννάκη

Με μαραθωνοδρόμους από όλη την Κρήτη και τον Ελλαδικό χώρο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δεύτερες αθλητικές εκδηλώσεις Ιερού Άλσους Καβουσίου που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου, τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, την Π.Ε. Λασιθίου και τον Σύλλογο Καβουσανών Ν. Αττικής «ο Θόλος».

Αθλητές από την Ιεράπετρα, το Καβούσι, τον Άγιο Νικόλαο, την Σητεία, το Μόχλος, το Ηράκλειο, την Αγία Βαρβάρα, το Αρκαλοχώρι, τις Αρχάνες, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, την Παλαιοχώρα, τον Πλακιά αλλά και από Αθήνα, Ιωάννινα, Παλαιό Φάληρο και Λαμία τίμησαν με την συμμετοχή τους στον αγώνα, την Αρχαία Ελιά Καβουσίου στην οποία είναι αφιερωμένοι οι αγώνες.

Οι αθλητές κάλυψαν την κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του χωριού. Φθάνοντας σε υψόμετρο 1000 μέτρων, πέρασαν μέσα από δύο πανέμορφα φαράγγια του Χαυγά και του Μέσωνα, από τους παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς Μυλωνιά, Τσαμάντη, Δρακαλεύρι, Θρυπτή, από αρχαία μονοπάτια, καλντερίμια, και από τους μινωικούς οικισμούς «Ακρόπολη Αζοριά», «Πλάι του Κάστρου», «Βρόντος»  και την αρχαιότερη ελιά της Ευρώπης ηλικίας 5000 χρόνων. Συγχρόνως με τον ημιμαραθώνιο δρόμο 21,2 χιλ. πραγματοποιήθηκε ο δρόμος της Αρχαίας Ελιάς 2,5 χιλ για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου και ο δρόμος 400 μέτρων για μαθητές Δημοτικού.

Παράλληλα διεξήχθησαν οι πεζοπορίες των 6 χλμ, 14χιλ και 21,2 χιλ. Ο λάτρεις του ποδήλατου βουνού είχαν την ευκαιρία για μια ποδηλατοβόλτα 40 χιλιομέτρων στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις όλων των αθλητών οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές: «H διαδρομή του ημιμαραθώνιου δρόμου είναι φανταστική με πολλές εναλλαγές που συναρπάζουν τον αθλητή. Είναι ένας πολυχώρος πραγματοποίησης δραστηριοτήτων πολιτιστικού, αθλητικού, παραδοσιακού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα που θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις από όλα τα μέρη της γης, να προβάλλει την κουλτούρα και τις ομορφιές του τόπου».

Νοικοκυρές του χωριού  πρόσφεραν φαγητά και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα σε όλους τους φιλοξενούμενους. Ομάδα νέων Καβουσανών καλλιτεχνών παραδοσιακής κρητικής μουσικής διασκέδασαν όλους όσους έλαβαν μέρος στην μεγάλη αθλητική εκδήλωση.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους αθλητές για την συμμετοχή τους, τους θεσμικούς φορείς για την στήριξη, τους εθελοντές και εθελόντριες, το ΕΚΑΒ, τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας, την ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Ιεράπετρας και την ομάδα Τετρακίνησης Ιεράπετρας που κάλυψαν την επικοινωνία όλων των διαδρομών για την  ασφάλεια των αθλητών, περιπατητών και οδηγών ποδηλάτων.

 

ΝΙΚΗΤΕΣ

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 21,2 χλμ

ΑΝΔΡΕΣ

Στον ορεινό ημιμαραθώνιο δρόμο 21, 2 χλμ. στη γενική κατηγορία ανδρών, πρώτος έκοψε το νήμα ο μαραθωνοδρόμος ο Μανόλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, με χρόνο 2:11:10. Δεύτερος τερμάτισε ο μαραθωνοδρόμος Χρήστος Βότσος από την Σητεία, του Σωματείου «Βιτσέντζος Κορνάρος» και τρίτος τερμάτισε ο Μανόλης Συλλιγνάκης, Ανεξάρτητος, με χρόνο 2:11:59

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πρώτη τερμάτισε η Άννα Στυλιανάκη, του Πανελλήνιου Γ.Σ. με χρόνο 2:57:36

Δεύτερη τερμάτισε η Ρένα Πεδιαδίτου, του Ο.Υ.Κ. με χρόνο 2:57:50

Τρίτη τερμάτισε η Κατερίνα Αντωνακάκη, Ο.Υ.Κ. με χρόνο 3:05:05

 

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

Στην κατηγορία Βετεράνοι 40-49:

Πρώτος ο Νίκος Φερετζάκης, του Ο.Υ.Κ. με χρόνο 2:27:20

Δεύτερος ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, του ROADRUNNERS-ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με χρόνο 2:46:26

Τρίτος ο Εμμανουήλ Παπαδάκης, Ανεξάρτητος με χρόνο 2:47:00

 

Στην κατηγορία Βετεράνοι 50-59:

Πρώτος ο Νίκος Φραγκιαδάκης, του ΣΔΥΡ με χρόνο 2:41:40

Δεύτερος ο Πέτρος Πετράκος από Αθήνα με χρόνο 2:42:42

Τρίτος ο Μανόλης Κληρονομάκης, του Α.Ο. Παλαιοχώρας με χρόνο 2:48:25

 

Στην κατηγορία Βετεράνοι 60 και άνω:

Δημήτριος Μπαρίκος, του ΣΔΥ Χανίων με χρόνο 2:46:26

Παντελής Μωραϊτάκης, του ΣΔΥ Χανίων με χρόνο 4:10:00

 

Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χιλ.

Στον δρόμο της αρχαίας ελιάς 2,5 χλμ στα αγόρια τις τρις πρώτες θέσεις κατέκτησαν με τη σειρά οι: Νίκος Παπαδάκης, Γιώργος Παπαδάκης και Κλάιντι Ντρέτσα του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Στα κορίτσια τις τρις πρώτες θέσεις κατέκτησαν με τη σειρά: Βαγγελία Καβουσανάκη Γυμνάσιο Σητείας, Σπυριδούλα Δασκαλάκη και Ρεβέκα Κουδουμά του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

 

Δρόμος 400 μέτρων

Στον δρόμο των 400 μέτρων αγοριών νικητές αναδείχθηκαν με τη σειρά: Νίκος Φουρναράκης, Σάββας Οικονομάκης, Γιώργος Περαντωνάκης.

Στα κορίτσια νικήτριες αναδείχθηκαν: Μαρία Γραμματικάκη, Ευαγγελία Κεσίσογλου, Τζένη Ασπραδάκη.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: