οι δήμαρχοι με τον Υπουργό

Από τη συνάντηση

Τους συναδέλφους του, δημάρχους των τουριστικών δήμων της χώρας, ενημερώνει για τη πρόσφατη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού, ο πρόεδρος του Δικτύου τουριστικών δήμων της χώρας και δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΚΕ με το νέο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκα ως Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων, θέσαμε τα προβλήματα που θα προκύψουν από την επιχειρούμενη δραματική μείωση του 2%.

Ξανά τονίστηκε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η τραγική κατάσταση που θα περιέλθουν ιδίως οι τουριστικού Δήμοι. Προτείναμε αντί της απόφασης να περιοριστούν τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να γίνει μείωση κατά μια μονάδα του Φ.Π.Α., καθώς επίσης και τη μείωση του “Σπατόσημου” που θα οδηγήσει στη σημαντική ελάφρυνση του κόστους μεταφοράς που ενδιαφέρει κυρίως τα πρακτορεία τουρισμού. Ο νέος Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θεωρεί λογικό η οποιαδήποτε παρέμβαση να αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ.) και θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να υποστεί μονομερώς αυτή τη ζημία. Υποσχέθηκε δε, να μας κρατά ενήμερους για το υπό σύνταξη νομοσχέδιο, ώστε να εκφράσουμε την γνώμη μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, πρέπει να συνεχίσουμε τις αντιδράσεις μας και να είμαστε σε επαφή για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές εξελίξεις.

Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων
Δημήτρης Κουνενάκης,
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: