Βασίλης ΚεγκέρογλουΕπιστολή προς την συνάδελφο του υφυπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, υπέρ της διατήρησης της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο.

Η επιστολή:

Κυρία Υπουργέ,

Όλοι συμφωνούμε στην ενίσχυση των θεσμών και των μηχανισμών στήριξης του Τουρισμού, που αποτελεί προϋπόθεση για να πετύχουμε το ποιοτικό άλμα, σε συνδυασμό με την ποσοτική αύξηση που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Με βάση αυτή την παραδοχή, θέλω να επισημάνω τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μεταφορά και κατάργηση σχολών του Υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν χρόνια στην καρδιά και τον πνεύμονα του Τουρισμού στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, η μεταφορά της ΑΣΤΕΑΝ που λειτουργεί χρόνια σε χώρους που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν προσφέρει στην αναβάθμιση, ενώ αντίθετα οξύνει την αντίθεση που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την αναδιάταξη των σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.

Επιπλέον η επιλογή κατάργησης της Σχολής Ξεναγών του Ηρακλείου και η ίδρυση νέας στη Ρόδο, είναι ευθεία βολή στον τουρισμό της Κρήτης.

Επειδή το Νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση, θα καταθέσω τις προτάσεις μου για το σύνολο του Νομοσχεδίου αλλά παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις μου, ως Βουλευτή του Νομού Ηρακλείου».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos