Βόρειος Οδικός Άξονας ΚρήτηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη (26 Φεβρουαρίου) στη Σητεία, Ημερίδα με θέμα τις συγκοινωνιακές υποδομές του Νομού μας (Βόρειος Οδικός Άξονας (ΒΟΑΚ), Νότιος Οδικός Άξονας (ΝΟΑΚ), Αεροδρόμιο Σητείας).

Την Ημερίδα οργάνωσαν ο Επιστημονικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Μηχανικών Σητείας, ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας.

Από τους Θεσμικούς και τοπικούς Φορείς, τους εισηγητές και από ενδιαφερόμενους πολίτες, κατατέθησαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις. Επίσης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εκπονούμενες μελέτες στα τμήματα Καλό Χωριό – Φρουζή, Παράκαμψη Παχειάς Άμμου – Φρουζή – Καβούσι και Καβούσι – Αυχήν Αγκαθιάς.

Η εκδήλωση κρίθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί συνέβαλε να γνωρίσομε κατά τον πιο υπεύθυνο τρόπο, όλα τα δεδομένα του τεράστιου προβλήματος των οδικών υποδομών του Νομού μας, να αναδειχθεί η σημασία τους και να ανοίξει ο δρόμος για την συντονισμένη προώθηση των έργων, που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και η Οργανωτική Επιτροπή, ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση και ειδικώς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, τον νέο Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Ιωάννη Χαρωνίτη και τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Βαρδάκη.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους εισηγητές κ. Ελευθέριο Κοπάση Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ., κ. Γεώργιο Αγαπάκη Δ/ντή Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. και τους μελετητές των υποέργων του ΒΟΑΚ στο Λασίθι, κ. Αθανάσιο Γεωργίου και κ. Παναγή Τανιόλο, για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Ευελπιστούμε ότι τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν από την επεξεργασία των προτάσεων, θα οδηγήσουν στην συγκρότηση ενός πλαισίου ενεργειών και δράσεων, που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της Ημερίδας, που είναι η προώθηση της υλοποίησης ενός σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού Β.Ο.Α.Κ. και Ν.Ο.Α.Κ., εντός του Νομού Λασιθίου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ­­­

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ  Α.Ε.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos