από τη συνάντηση στον Δήμο Αγίου ΝικολάουΣήμερα Πέμπτη 25/6 ξεκίνησαν οι ποδηλατικές διαδρομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Αφετηρία εκκίνησης από Δυτικά ήταν τα Χανιά με προορισμό το Ρέθυμνο και Ανατολικά η Σητεία  με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο.
Οι δύο ποδηλατικές ομάδες έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στην πόλη του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου αντίστοιχα, όπου επισκέφτηκαν στις 13:00 τις Νομαρχίες Ρεθύμνου και Λασιθίου όπου έγινε ταυτόχρονη συμβολική παράδοση του οικολογικού μηνύματος.


Στην Νομαρχία Ρεθύμνου έγινε παράδοση στην εκπρόσωπο του Νομάρχη, Αντινομάρχη Ρεθύμνου, κα Κεφαλογιάννη Γιάννα παρουσία του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου, κ.Παπυράκη Εμμανουήλ. Στην Νομαρχία Λασιθίου το μήνυμα παρέλαβε ο Νομάρχης κ.Αναστασάκης Ιωσήφ.

Στις 13:30 ακολούθησε επίσκεψη στα Δημαρχεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου. Στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου την ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ δέχτηκε εκπρόσωπος του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ.Αικατερινάκης Εμμνουήλ και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, κα Γιαννίκα-Βιδάκη, παρουσία του Προέδρου της Κοινωνικής Επιτροπής του Δήμου, κ.Ανδριώτη Ιωάννη.

Στο Δήμο Ρεθύμνου το μήνυμα παρέλαβε εκπρόσωπος του Δημάρχου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου και πρώην Νομάρχης, κ.Λύτινας Εμμανουήλ, ενώ θερμή υποδοχή επιφύλαξαν η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου και Αντιπρόεδρος Νέων κα Μπιρλιράκη Πέπη, η ιδιαιτέρα του Δημάρχου κ.Ρωμανίδου, ο Υπεύθυνος της Μονάδας Εφήβων του ΟΚΑΝΑ κ.Φωτόπουλος, εκπρόσωποι και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ρεθύμνου και Νικηφόρου Φωκά. Το παρόν έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου «Εναλλακτική Κίνηση», κ.Ζησιμόπουλος Κώστας καθώς και εκπρόσωποι και μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου «Οι φίλοι του ποδηλάτου».

Στο Ρέθυμνο το απόγευμα 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων ενώ εκδηλώσεις με ενημερώσεις και μουσικά happening θα λάβουν χώρα στην Νέα Πλατεία της Παλιάς πόλης από 7-9:30μ.μ.σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου.

Στην πόλη του Αγίου Νικολάου οι ενημερώσεις – εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Λίμνη, 6-8:30 μ.μ..

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα κορυφωθούν αύριο 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με την ολοκλήρωση της ποδηλατοδρομίας από Ρέθυμνο και  Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο, με ενδιάμεσους σταθμούς τις Δικαστικές Φυλακές Νεάπολής και το Δήμο Χερσονήσου για την ομάδα της Ανατολικής  πλευράς.

Στη διαδρομή προς Ηράκλειο οι δύο ποδηλατικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα συναντηθούν στην Λ.Κνωσού στο ύψος της γέφυρας της Εθνικής οδού, όπου θα τους περιμένουν οι ποδηλάτες των Critical Mass και άλλοι ποδηλάτες προκειμένου να ποδηλατήσουν όλοι μαζί προς την Πλατεία Ελευθερίας για το κλείσιμο της ποδηλατοδρομίας και την έναρξη των εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου.

Από το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Αριάδνη

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: