όταν η αμηχανία του Ελληνικού κράτους κρύβεται πίσω από τη υπερβολική παρουσία των οργάνων του. Πολύ κακό για το τίποταΑιφνιδιάστηκαν καταστηματάρχες και περίοικοι το πρωί της Παρασκευής (26/6), όταν στην έξοδο της μαρίνας Αγίου Νικολάου, είδαν να καταφθάνουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομία και του λιμενικού. Η αρχική έκπληξη μεταβλήθηκε σε θυμό όταν συνειδητοποίησαν ότι όλη αυτή η κινητοποίηση είχε γίνει για να εκτελεστεί η διαταγή διοικητικής αποβολής  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, ΜΙΑΣ και μόνο γυναίκας, από το περίπτερο που μέχρι χθες διατηρούσε εκεί. Αλλά το πράγμα έχει συνέχεια…..

Παρουσία κλιμακίου της Ν.Α.Λ., υπό τον αντινομάρχη Θεόδωρο Πατεράκη, όλη αυτή η δύναμη, δεν ήθελε να παρέμβει όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος του γεγονότος, ρίχνοντας, το λιμενικό την ευθύνη στην αστυνομία και η αστυνομία στο λιμενικό. Απαιτήθηκαν διαβουλεύσεις που κράτησαν ώρα, ανάμεσα στον αντινομάρχη Θεόδωρο Πατεράκη και τον Εισαγγελέα Λασιθίου, για να ξεκαθαρίσει ο εισαγγελέας ότι η αρχική ευθύνη ανήκει στο λιμενικό αφού πρόκειται για χερσαία ζώνη λιμένος και ότι η αστυνομία θα επενέβαινε επικουρικά να βοηθήσει το λιμενικό σε περίπτωση επεισοδίων.

Τελικά και μετά από κάποια ώρα διαβουλεύσεων, ανάμεσα στην γυναίκα αυτή, η οποία είχε κλειδωθεί μέσα στο περίπτερο, τις δικηγόρους της και τον λιμενάρχη, επείσθη να αποχωρήσει ήρεμα για να εκτελεστεί η διαταγή. Και το πράγμα δεν έφτασε μέχρι τα άκρα. Αλλά περισσότερο ζουμί έχει το παρασκήνιο…

Η συγκεκριμένη θέση περιπτέρου ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον, αφού το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου χωροθέτησε κατόπιν αιτήματος της νομαρχίας, διαφορετικά σημεία για κάποια περίπτερα.

Το συγκεκριμένο περίπτερο, πέρα από το γεγονός ότι είχε καταργηθεί, σ’ αυτή τη θέση, λειτουργούσε με κάποια άδεια στάσιμου εμπορίου που είχε παραχωρήσει το λιμενικό ταμείο Λασιθίου, στη συγκεκριμένη ενοικιάστρια, αφού ο χώρος θεωρείται χερσαία ζώνη λιμένος, προς όφελος συγκεκριμένου πολιτικού.

Όμως ο ερχόμενος, που θα λειτουργήσει το περίπτερο (;), εμφανίζεται ως θύμα πολέμου, με πέντε παιδιά, στηριζόμενος από άλλον πολιτικό του ιδίου χώρου, με ανώτερες φαίνεται εξουσίες.

Τελικό θύμα, μια γυναίκα με τα παιδιά της συνθλιβόμενη ανάμεσα στις συμπληγάδες των πολιτικών παιγνίων του δήμου και της παράταξης του σεμνά και ταπεινά.

Και η έννοια κράτους του δικαίου………;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos