έκθεσηΜε 138 εκθέτες έναντι 125 της περσινής διοργάνωσης και με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη (2.11) η 6η Πανελλήνια Έκθεση «Κρήτη 2006», η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 του μηνός. Η «Κρήτη 2006», την οποία διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά η ΔΕΘ ΑΕ με τη στήριξη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις Γούρνες Ηρακλείου.
 
Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ηράκλειο ενόψει των εγκαινίων της διοργάνωσης -τα οποία θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός- όλος ο διαθέσιμος στεγασμένος χώρος του ΔΕΚ, επιφάνειας 2.000 τ.μ., έχει καλυφθεί από τις συμμετοχές.
 
Οι εκθέτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πιερία, τη Φλώρινα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Λάρισα, τα Ιόνια Νησιά, την Αθήνα και βέβαια την Κρήτη, ενώ μεταξύ των συμμετοχών ξεχωρίζουν αυτές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και των τριών επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό).
 
Όπως επισήμανε ο διευθύων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Νίκος Κασιμάτης, σε μια προσπάθεια να δοθεί και διεθνής χαρακτήρας στην έκθεση, έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες επιχειρηματικές επισκέψεις, κατά κύριο λόγο από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών και των σούπερ μάρκετ, με προέλευση τη Γερμανία, τα Βαλκάνια, τη Σουηδία, αλλά και την Ελλάδα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές εταιρείες.
 
Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της “Κρήτη 2006”, η ΔΕΘ θα διοργανώσει από κοινού με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ ημερίδα με θέμα “Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία”, αναδεικνύοντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα για την περιοχή. Tη δε Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι 2οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες ΔΕΘ, οι οποίοι πλέον καθιερώνονται.
 
«Η θέση που καταλαμβάνει η Πανελλήνια Έκθεση Κρήτη στον περιφερειακό σχεδιασμό της ΔΕΘ ΑΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η βαρύτητα που της αποδίδει η διοίκηση μας υπογραμμίζεται με τον καλύτερο τρόπο και από την πρόσφατη ριετή προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε με το Επιμελητήριο Ηρακλείου» σημείωσε ο κ. Κασιμάτης.
 
Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την ετήσια συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην έκθεση “Κρήτη”, αλλά και την παράλληλη οράνωση ομαδικής συμμετοχής επιχειρήσεων μελών του σε αυτή. Παράλληλα το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συμμετέχει σε δύο εκθεσιακές εξορμήσεις της ΔΕΘ ΑΕ εκτός συνόρων, ενώ με τη σειρά της η ΔΕΘ αναλαμβάνει τη διοργάνωση δύο ημερίδων ετησίως στο νησί με θέματα που θα αφορούν τους τοπκούς παραγωγούς.
 
Μάλιστα ο κ. Κασιμάτης αναφερόμενος στην εκθεσιακή πολιτική της ΔΕΘ ΑΕ τόνισε πως πρόκειται να εμπλουτιστεί εντός του 2007 με νέες διοργανώσεις στο πλαίσιο του δρομολογούμενου δικτύου περιφερειακών εκθεσιακών κέντρων ανά την Ελλάδα. Για τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις προσπάθειες της ΔΕΘ ΑΕ διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του, κ. Νικήτας Δολαψάκης, ο οποίος σημείωσε πως είναι εμφανής η ποιοτική αναβάθμιση της φετινής διοργάνωσης.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, εξήγησε πως η επίσκεψη των εκπροσώπων των ξένων αλυσίδων λιανικής στην «Κρήτη 2006» αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μελών του. Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νικόλαος Διαλυνάς, επισήμανε πως αποτελεί ευκαιρία για τις κρητικές επιχειρήσεις να διοργανώνεται στο νησί μια μεγάλη έκθεση όπως είναι η «Κρήτη».
 
Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία η «Κρήτη 2006» έχει τεθεί υπό ην αιγίδα της Περιφέρειας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: