Νομάρχης Λασιθίου, Αντώνης ΣτρατάκηςΣε απάντηση της ανακοίνωσης της Κίνησης Πολιτών Λασιθίου «Λασιον Κοινόν» και αφού σας ευχαριστήσω γιατί μας δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να ανταλλάσσουμε δημόσια απόψεις με τους Νομαρχιακούς Συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, κάνουμε γνωστά τα εξής:

Οι φίλοι του Λάσιον Κοινού θεωρούν κατά κάποιο τρόπο τα Μ.Μ.Ε υποκατάστατο του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο βαθμό που δια των επιστολών τους σε αυτά εκφράζουν απόψεις και θέσεις πολιτικές, που πεισματικά αρνούνται να εκφράσουν στα πλαίσια της θεσμικής λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Φαίνεται πως η ετερόκλητη συμμαχία υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Λάσιον Κοινόν» ελλείψει ιδεολογικής και πολιτικής συνοχής δυσκολεύεται εντός του ομαρχιακού Συμβουλίου να διαμορφώσει έναν «κοινό» πολιτικό παρανομαστή και να εκφράσει έτσι «κοινές» και συγκροτημένες απόψεις για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

Αβίαστα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα πως το «Λάσιον Κοινόν» δαμορφώνει τους όρους της εύθραυστης πολιτικής ενότητάς του είτε στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που κατά καιρούς πραγματοποιεί η ομήγυρη ανά το Νομό είτε φλυαρώντας ανέξοδα, με επιστολές που αποστέλλει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα γράφω αυτά γιατί μέχρι σήμερα οι «δυναμιές» παρεμβάσεις που έκαναν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του Λάσιου Κοινού στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα που δεν αφορούν το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Αλγεινή εντύπωση επίσης μου προκαλεί το γεγονός ότι η επιστολή ους εδράζεται αποκλειστικά και μόνο σε κάποια θέματα που πολύ όψιμα ανακάλυψαν -περίπτωση Αποσελέμη-ή αποφάσεις Νομαρχιακού Συμβουλίου που αποσπασματικά και άκομψα χρησιμοποιούν για να τις ανα-σημασιολογήσουν και να τις αλλοτριώσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να τις ενσωματώσουν, στον κούφιο κατά τα άλλα αντιπολιτευτικό τους λόγο. Κατανοούμε απόλυτα τη θέση τους και είμαστε επιεικείς στην κριτική μας, αφού οι ετερόκλητες συμμαχίες έχουν αδύνατους δεσμούς και νόθο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Ο Νομάρχης Λασιθίου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos