Μ. Αλογδιαννάκη - Αν. ΑσβεστάςΤο πανελλήνιο πρόγραμμα Επαγγελματικού προσανατολισμού «Σχεδίασε – είμαστε κοντά σου», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νομό Λασιθίου, την Πέμπτη (23/11), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου. Όπως μας είπε ο κ. Αναστάσιος Ασβεστάς, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το πρόγραμμα τρέχει εδώ και δυο περίπου μήνες, έχει παρουσιαστεί σε 12 πόλεις σε όλη τη χώρα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
 
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενάς και διοργανώνεται από το Διακρατικό Διεπιστημονικό Φορέα ΣΥ.Ν.Θ.Ε.Σ.Η – Ο Κύκλος των Εφ-Ευρετικών Εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2006 από τη Ρόδο και πρόκειται να εξαπλωθεί σταδιακά στις 13 περιφέρειες και τους 52 νομούς της Ελλάας.
 
Βασικός άξονας της πρωτοβουλίας είναι Μονοήμερες Ενημερωτικές Συναντήσεις / Ημερίδες σε χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενημέρωση νέων και γονέων για θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού. Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει δύο διαδραστικές ενημερωτικές ενότητες.
 
Στην πρώτη, οριοθετείται ο Εκπαιδευτικός και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, στη σημερινή συγκυρία ενώ παράλληλα, μέσα από βιωματικά στοιχεία του προγράμματος, δίνονται ερεθίσματα σε γονείς και νέους για συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με το θεσμό αυτό. Η παρουσίαση πραγματοποιείται από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος, ειδικούς επιστήμονες σε θέματα Εκπαιδευτικού – Επαγγελματικού Προσανατολισμύ και Συμβουλευτικής.
 
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει βασική ενημέρωση για τις υπηρεσίες Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού αλλά και την αγορά εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Η παρουσίαση πραγματοποιείται από αρμόδιους συμβούλους εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και πολίτες της εκάστοτε περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης και της απασχόλησης.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
(στη φωτογραφία οι παρουσιαστές του προγράμματος Μ. Αλογδιαννάκη – Αν. Ασβεστάς)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos