από την επίδειξηΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το «Μήνα Οδικής Ασφάλειας» στο Νομό Λασιθίου από τις 11-13 Νοέμβρη όπου οργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης,τους Δήμους τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο μεταφορών και το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε καμπάνια ενημέρωσης, βιωματική εκπαίδευση πολιτών σε πραγματικά σενάρια τροχαίου ατυχήματος μέσω ειδικού προσομοιωτή,μαθήματα και επίδειξη πρώτων βοηθειών, απεγκλωβισμό τραυματία τροχαίου ατυχήματος με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,της τροχαίας του Ερυθρού Σταυρού και των ΕΔΕΑΚ Σητείας, όπως επίσης επιμορφωτική εσπερίδα  με διαλέξεις από τον Υποδιοικητή της τροχαίας Αγίου Νικολάου και  επιστήμονες Συγκοινωνιολόγους Πολιτικούς Μηχανικούς του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής ΕΜΠ.

Την επιμέλεια της οργάνωσης των εκδηλώσεων σε Ιεράπετρα και Σητεία είχαν ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης και η Β’ αντιπρόεδρος κ. Αναστασία Πλακάκη αντίστοιχα.

Η συντονισμένη ομαδική δράση των εμπλεκόμενων φορέων αποτέλεσε πρωτοβουλία που στόχο είχε την ενημέρωση,την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των τοπικών αρχών σε θέματα οδικής ασφάλειας,καθώς επίσης τη πρόληψη και το περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” οι συμμετέχοντες στη Κρήτη ξεπέρασαν τους 10.000. Συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο συμμετείχαν 600 μαθητές και αρκετοί πολίτες στην Εσπερίδα ,στην Ιεράπετρα οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 1.000 συνολικά και στη Σητεία συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου,καθώς επίσης το 1º Δημοτικού σχολείο Σητείας όπου παρακολούθησε ειδικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού.

 

Το Επιμελητήριο Λασιθίου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους παρακάτω χορηγούς των εκδηλώσεων στο Λασίθι για τη συνεισφορά τους καθώς και όλα τα ΜΜΕ για την προβολή των εκδηλώσεων:
  • Action Zeus Security Group – Βρέντζου Κωνσταντία
  • Shell Hellas
  • Nissan – Aγησίλαος Φρονιμάκης
  • Pizza La Strada – Γρα Λυγια Ιεράπετρα
  • Μεζεδοπωλείο Καρνάγιο – Άγιος Νικόλαος
  • Astron Hotel Boutique – Ιεραπετρα
  • Flisvos Hotel – Σητεία
  • Μοto Babis – Αντιπροσωπείες Μοτοσυκλετών
Print Friendly, PDF & Email

Από manos