κυβερνητική λογοκρισίαΟ Κωστής Λυμπουρίδης, είναι στέλεχος της Δράσης. Η περιπέτειά του δείχνει ότι η Ελλάδα του κ.Σαμαρά διολισθαίνει σε λογικές που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατία δυτικού τύπου.

Ο Κωστής Λυμπουρίδης τo 2005, κατοχύρωσε νομίμως από την ΕΕΤΤ το όνομα χώρου (domain name) eu2014.gr. Μέσω αυτού ασκεί θεμελιωμένη κριτική στις πράξεις ή στις παραλείψεις της κυβέρνησης, ιδίως σε θέματα οικονομικής και πολιτικής ελευθερίας που δε συνάδουν με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου (με βάση το αρ. 14.1 του συντάγματος: «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους»).

H ΕΕΤΤ με μια απαράδεκτη απόφασή της, απενεργοποίησε το domain name, ενώ ομολογεί ότι υπάρχει δικαίωμα παραχώρησης στον Κ. Λυμπουρίδη, με βάση τη χρονική προτεραιότητα, που η ίδια εφάρμοσε πριν από 8 χρόνια, χωρίς καμία όχληση έκτοτε από κανέναν .

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτό το domain name, επιχειρεί τώρα κάτι αδιανόητο :

Να φιμώσει το συγκεκριμένο ιστότοπο με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ καλεί τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προβεί σε απενεργοποίηση της ιστοσελίδας, όπως και λογαριασμών twitter με παρεμφερές αντικείμενο, η οποία με έγγραφο της αποφαίνεται ότι «η λειτουργία της ιστοσελίδας eu2014.gr, έχει προφανή σκοπό «τη δυσφήμιση της Ελληνικής Πολιτείας και των θεσμών της…».

Δόγμα παράνομο και ολοκληρωτικό, αφού η αποδοχή του καταργεί τη βασική αρχή της ελευθερίας της έκφρασης (οποιαδήποτε κριτική μπορεί να βαφτιστεί έτσι από μια κυβέρνηση, ιδίως όταν η ίδια δυσφημεί με τις πράξεις της την ελληνική πολιτεία και τους θεσμούς της).

Το κίνητρο της φίμωσης άλλωστε παραδέχθηκε η δικηγόρος του Δημοσίου δηλώνοντας ότι δεν τους ενοχλεί η χρήση του domain name, αλλά… η κριτική που ασκείται μέσω αυτού σε ενέργειες ή παραλείψεις της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του κ. Μίχα, ανέφερε πως «αν πουλούσε τηλεοράσεις δεν θα μας πείραζε”.

Στην Ελλάδα του “ελεύθερου και δωρεάν Internet” του κ. Σαμαρά ακολουθούνται πρακτικές που χρησιμοποιούνται στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Πολλές φορές στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης με το καθεστώς άποψης (θυμίζουμε τους αντισυνταγματικούς νόμους και τις αποφάσεις Παυλόπουλου και Καψή-Γιαννίτση που δεν επέτρεπαν ουσιαστικά να δοθεί στη Δράση και σε άλλα νέα κόμματα δυνατότητα έκφρασης στην τηλεόραση προεκλογικά).

Θα το κάνουμε και τώρα προκειμένου να διαλύσουμε με τα θεσμικά όπλα του κράτους – δικαίου κάθε αντιδημοκρατική και ανελεύθερη προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση.

Κι αν χρειαστεί θα καταφύγουμε για μια ακόμη φορά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ελευθερία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση κατάφωρα να την παραβιάζει. {jcomments on}

Από τη Δράση

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: