Με το ζόρι ν' ανοίξει το Μουσείο Αγίου Νικολάου, προεκλογικά .....
Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το μουσείο Αγίου Νικολάου, ξεναγείται από την επικεφαλής της εφορίας αρχαιοτήτων κ. Σοφιανού

Η Υπουργός Πολιτισμού στη Κρήτη. Εγκαινίασε το μουσείο Μεσσαράς και μιας και από το Σάββατο (22/7) βρισκόσμαστε σε προεκλογική περίοδο, ήθελε να εγκαινιάσει και το αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, ή μάλλον την επαναλειτουργία του. Μόνο που το Μουσείο δεν είναι έτοιμο.

Τι κι αν η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού όσο και άλλα στελέχη της υπηρεσίας ενημέρωναν την υπουργό ότι δεν είναι έτοιμο το εποπτικό – επεξηγηματικό υλικό για να ανοίξουν οι πύλες του μουσείου στο κοινό. Η κ. Μενδώνη, προφανώς για να προσθέσει έναν ακόμα “εγκαινιασμό”, επέμενε.

Η κυρία Σοφιανού όπως και άλλο στέλεχος της Εφορίας, προτείνουν να ανοίγει το Μουσείο Αγίου Νικολάου, δυο ημέρες την εβδομάδα, η Υπουργός θέλει παραπάνω. Στην ένσταση “δεν είναι έτοιμο το εποπτικό υλικό” η υπουργός επιμένει, να επεξηγούν οι εργαζόμενοι, αρχαιολόγοι, στους επισκέπτες.

Το μουσείο ουσιαστικά θα είναι πλήρως έτοιμο τον Οκτώβρη, μιας και οι διαδικασίες του συγκεκριμένου Ευρωπαϊού προγράμματος έχουν πάει πίσω πολλά χρόνια το εγχείρημα.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η πρώτη ματιά είναι εντυπωσιακή. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, η διαφορά με το παρελθόν τεράστια.

Στην επίσκεψη της Υπουργού βρέθηκαν ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Κατά τα άλλα, τα φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης είδαν εγκαίνια ή επαναλειτουργία μετά 12 χρόνια;;;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos