Μεραμπέλο, ο τόπος και η ιστορία του, παρουσίαση του βιβλίου
συντονιστές και συγγραφείς…..

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κινηματοθέατρο REX, η τρίτη κατά σειράν έκδοση που επιχειρεί γύρω από την ιστορία του τόπου ο δήμος Αγίου Νικολάου. “Μεραμπέλο, ο τόπος και η ιστορία του“. Η πρώτη έκδοση αφορούσε πριν από 20 και χρόνια, τον δήμο – πόλη του Αγίου Νικολάου, η τρίτη αφορά όπως προειδιάζει και ο τίτλος όλο το Μεραμπέλο.

Ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, άνοιξε την εκδήλωση με αναδρομή στις εκδοτικές προσπάθειες του δήμου, για να συνεχίσει ο καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Νικολακάκης, ο οποίος είδε το βιβλίο με μια συνολική κριτική ματιά.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο για τα τμήματα ευθύνης τους οι Μαρία Σωρού, Βίλη Αποστολάκου, Γωγώ Μοσχόβη, Δάφνη Χρονάκη και Γιώργος Μαμάκης. Συντόνισε η Βαγγελιώ Φανουράκη.

Το δίτομο αυτό βιβλίο, “Μεραμπέλο, ο τόπος και η ιστορία του“, ξεκινά από τη γεωλογική ιστορία του τόπου και φτάνει μέχρι την ιστορία της εκπαίδευσης στο Μεραμπέλο.

Το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται, μιας και όπως είπε ο δήμαρχος, ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη η διαδικασία να πωλείται από τον δήμο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: