Χρυσοχοΐδης: υποσχέσεις επί υποσχέσεων από Ηράκλειο μέχρι Σητεία
αποδοκιμασίες έξω από το νοσοκομείο Σητείας

Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο έως το νοσοκομείο Σητείας και εμμέσως για το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, επανέλαβε τις υποσχέσεις του στο Βενιζέλειο, περί Fast Track προκήρυξη θέσεων γιατρών για το νοσοκομείο, οι οποίες υποσχέσεις πάνε τώρα πίσω μετά τον Γενάρη του 2024, με επιπλέον αμφιβολία εάν υλοποιηθούν γιατί όλο και λιγότεροι γιατροί θέλουν να μπλέξουν με το ΕΣΥ έτσι όπως το κατήντησαν οι κυβερνώντες.

Στις δηλώσεις του στο Ηράκλειο επί λέξει ο κύριος Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ταυτόχρονα, ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να μου στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών κι λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000 εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο.

Χρυσοχοΐδης: υποσχέσεις επί υποσχέσεων από Ηράκλειο μέχρι Σητεία
Γεραπετρίτες στην υποδοχή στην Παχεία Άμμο, αλλά ο Χρυσοχοΐδης πέρασε νοτιότερα.

Στη συνέχεια, προκειμένου να αποφύγει την απόβαση των Στειακών στο Ηράκλειο στην Υγειονομική Περιφέρεια, πήγε ο ίδιος στη Σητεία, αλλά πως;

Αφού οι Γεραπετρίτες ετοίμασαν υποδοχή στον κόμβο της Παχείας Άμμου, έστειλε εκεί τον διοικητή της 7ης Υγειονονικής Περιφέρειας Νεκτάριο Παπαβασιλείου, όντας Γεραπετρίτης να απασχολήσει το πλήθος και ο κύριος Χρυσοχοΐδης πήγε Σητεία από τα νότια μέσω Κουτσουρά.

Στη Σητεία βέβαια έτυχε έντονων αποδοκιμασιών, αφού οι Στειακοί ακύρωσαν τη μετάβαση στο Ηράκλειο.

Μετά τη πολύωρη σύσκεψη, στα λίγα λεπτά των δηλώσεων του στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι ετοιμάζονται άμεσα οι προκηρύξεις για 1 αναισθησιολόγο, 2 παθολόγους, 2 παιδιάτρους, 1 ακτινολόγο κι 1 ορθοπεδικό. Το εάν ή όχι θα πληρωθούν, θέμα και κινήτρων απάντησε γενικόλογα ότι θα κίνητρα θα θεσμοθετηθούν. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, η βουλευτής Λασιθίου Κατερίνα Σπυριδάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιεράπετρας κ Φραγκούλης και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος.

Για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απάντησε ότι θα προκηρυχθούν όσες θέσεις ζήτησε η διοίκηση, ενώ για το νοσοκομείο Νεάπολης, δεν το θεωρεί ως το τέταρτο νοσοκομείο του Νομού, αλλά το Νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα και εργαζόμενος προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο – αυτός είναι ο στόχος μας – Κέντρο Αποκατάστασης.

Ενισχύονται τα νοσοκομεία του Λασιθίου – Δελτία Τύπου – Υπουργείο Υγείας (moh.gov.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d