τα παιδιά του σχολείουΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η φύτευση στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου. Μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου όργωσαν την προηγούμενη μέρα το τμήμα που ήταν να φυτευτεί με τα παιδιά και οριοθέτησαν μονοπάτια και τμήματα φύτευσης για να γίνει ο χώρος όμορφος και λειτουργικός. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η φύτευση.

Το κάθε παιδί ήταν υπεύθυνο να σκάψει το λάκκο, να φυτέψει το βότανο του και να του βάλει ταμπελίτσα. Η δραστηριότητα δεν τελειώνει εκεί καθώς το κάθε παιδί είναι υπεύθυνο να φροντίζει και να ποτίζει το φυτό που φύτεψε.

Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν το να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα βότανα του τόπου μας, το να εξοικειωθούν με την διαδικασία του φυτέματος, καθώς και η δημιουργία ενός πανέμορφου κήπου στο σχολείο. Τα χαμόγελα των παιδιών και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ήταν για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή.

Ευχαριστούμε την διεύθυνση και τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού που μας έδωσαν την δυνατότητα να γίνουμε αποδέκτες της χαράς των παιδιών που προκύπτει από μια τόσο ταπεινή αλλά ταυτόχρονα γενεσιουργό διαδικασία.

Να συγχαρούμε με την σειρά μας μαθητές και δασκάλους για την προσπάθεια τους το 3ο Δημοτικό να γίνει ένας χώρος όμορφος, που θα δίνει χαρά στα παιδιά αλλά και θα τα φέρνει πιο κοντά στην φύση και τις αξίες της. Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι ένας αγώνας διαρκής που πρέπει να δίνεται από την κοινωνία, τους παιδαγωγούς και το εκπαιδευτικό σύστημα, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: