γήπεδο ΝεάποληςΈπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου (εφεξής Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.), προεδρεύοντος μάλιστα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κυρίου Κουνενάκη  το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης (εφεξής Α.Ε.Ν.), των Νέων Α.Ε.Ν. και της γυναικείας ομάδας, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων εκφράζουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά και δυσφορία μας για την παραχώρηση της έδρας των ομάδων μας, του γηπέδου «Περικλής Μελιδονιώτης»

στο σωματείο του Α.Ο.Βραχασίου, προκειμένου να  πραγματοποιεί τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, καταγγέλλοντας μάλιστα το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν της παραχώρησης, αλλά και της γενικότερης απαξίωσης που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε από το Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν και το δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. κύριο Δημήτρη Κουνενάκη, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό και πρωτίστως στους συμπολίτες μας τα κάτωθι.

 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της ομάδας μας την προηγούμενη εβδομάδα με τον κο. Δήμαρχο και πιο συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία μάλιστα αρκετών συνεργατών του, με έκπληξη διαπιστώσαμε εξαρχής την προκατάληψη που υπήρχε εναντίον μας, με προειλημμένες τις σχετικές αποφάσεις παραχώρησης, χωρίς καν να έχουμε ακουστεί. Σημειωτέον πως την εν λόγω συνάντηση εμείς και μόνο εμείς ως Α.Ε.Ν. σφόδρα επιδιώξαμε, με την ελπίδα να ακουστούν επιτέλους τα επιχειρήματά μας, οι προβληματισμοί και η εύλογη ανησυχία μας για την πορεία του γηπέδου μας, προσδοκώντας επιτέλους σε μια γόνιμη κουβέντα, με μοναδικό γνώμονα τη βιωσιμότητα του σταδίου «Περικλής Μελιδονιώτης». Άξιο δε αναφοράς ήταν πως στην εν λόγω συνάντηση και μολονότι ξαναλέμε πως αυτή είχε υλοποιηθεί κατόπιν δικής μας έντονης παράκλησης, είχαν συνάμα προσκληθεί εν αγνοία μας και τρίτα πρόσωπα, φορείς και παράγοντες τρίτης ομάδας.

Επειδή προφανώς αδυνατούμε να υιοθετήσουμε τα επιχειρήματα και τις μεθόδους, που ακούστηκαν από τον κύριο Κουνενάκη, οι οποίες φτάνουν μάλιστα στο σημείο αν τις υιοθετήσουμε να μας κοστίσουν ενδεχομένως και την τιμωρία μας από την Ε.Π.Σ.Λ, αλλά ακόμα και από την Ε.Π.Ο., καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμαρχος μας είπε πως σε περίπτωση που ο χλοοτάπητας του γηπέδου μας έχει επιβαρυνθεί λόγω βροχόπτωσης και πολλών συνεχόμενων παιχνιδιών δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κλειδώσει ο ίδιος!!!, γήπεδο μάλιστα το οποίο κατά την εκφορά του λόγου δε δίστασε να πει πως ανήκει στο Δήμο μονάχα, αδιαφορώντας ακόμα και για αυτούς καθαυτούς τους ισχύοντες  ποδοσφαιρικούς κανονισμούς.

Μεγάλη επίσης κατάπληξη μας προκάλεσε η ανακοίνωση του φίλου κατά τα λοιπά Προέδρου του Α.Ο.Βραχασίου κυρίου Γεωργίου Φθενάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα της Ανατολής και σε τοπικά blogs, ενώ εμείς ΑΚΟΜΑ αναμέναμε να μας ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. δια μέσω του κ. Δημάρχου. Ο κύριος Φθενάκης ουσιαστικά μας ανακοίνωνε πρώτος απ’ όλους, εκτελώντας ενδεχομένως και χρέη γραφείου τύπου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. ή του ίδιου του Δημάρχου (;;;) την απόφαση της παραχώρησης. Προφανώς ο κύριος Φθενάκης ήταν εκ των προτέρων πληροφορημένος και καλός γνώστης των προθέσεων του κου Κουνενάκη, μη διστάζοντας -ψευδέστατα- να αναφέρει και την τάχα κατανόηση της Α.Ε.Ν. για την παραχώρηση του γηπέδου μας!!!

Σημειωτέον δε πως ο κύριος Ντιγκάκης, ο κατεξοχήν υπεύθυνος κατά την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδό μας σε σχετικό έγγραφό του προς το Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ο Π.ΑΟ.Δ.Α.Ν. υπερτονίζει την ανάγκη προστασίας του χλοοτάπητα, σημειώνοντας πως επιβάλλεται για να προστατευτεί να γίνει ορθή χρήση αυτού και σε καμία περίπτωση υπερχρήση του, η οποία θα οδηγήσει με ακρίβεια στην ολοκληρωτική καταστροφή του ευαίσθητου χλοοτάπητα.

Ωστόσο ήδη η ομάδα μας αριθμεί πολυάριθμα τμήματα και φιλοξενεί τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου τόσο της Α.Ε.Ν., όσο και των Νέων Α.Ε.Ν. αλλά και του γυναικείου τμήματος, με αποτέλεσμα να διεξάγονται σταθερά κάθε σαββατοκύριακο πλείονες του ενός αγώνες, μιας και το σύνολο των ποδοσφαιριστών που αριθμούν όλα τα τμήματα της ομάδας μας φτάνουν τα 150 άτομα, ως επί το πλείστον νέα παιδιά και έφηβοι που έχουν επενδύσει στα υψηλά ιδεώδη του τοπικού αθλητισμού.  Επιπλέον δε επίκειται άμεσα, από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα να ξεκινήσουν οι προπονήσεις του τμήματος Στίβου του Α.Ο.Λ. για τους μικρούς αθλητές/ριες της πόλης μας, οι οποίοι ξεπερνούν κατά πολύ τους τριάντα (30).

Επειδή μέγιστο μέλημά μας είναι η προστασία του γηπέδου μας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας προς τούτο, ενός γηπέδου στόλισμα για ολόκληρο το νομό και την Κρήτη, για το οποίο η Νεάπολη έδωσε πολύχρονες μάχες για να το αποκτήσει, για το αποκλειστικό καλό των ποδοσφαιριστών και αθλητών και της τοπικής μας κοινωνίας εν γένει.

Επειδή η ομάδα μας, όπως άλλωστε και σύσσωμη η κοινωνία της Νεάπολης, ανέκαθεν υποστήριζε το αγαθό κλίμα μεταξύ των όμορων κοινωνιών, απέχοντας συνειδητά από κάθε μορφή άστοχων και βίαιων αντεγκλήσεων προς το γειτονικό Βραχάσι, που στο παρελθόν δυναμίτισαν εντονότατα την ομαλή συνύπαρξη των κοινωνιών μας, συμφωνήσαμε αμέσως στην παραχώρηση του γηπέδου 7 χ 7 και μάλιστα 2 φορές εβδομαδιαία για τις ανάγκες των προπονήσεων του Α.Ο. Βραχασίου.

Επειδή ωστόσο όλοι στην Α.Ε.Ν. πιστεύουμε πως η παραχώρηση του σταδίου «Περικλής Μελιδονιώτης» θα επιβαρύνει δραματικά το χλοοτάπητα του γηπέδου μας, καθώς θα πρέπει τέσσερις πλέον ομάδες να αγωνίζονται συστηματικά για τις ανάγκες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, νιώθοντας ταυτόχρονα κατάφορα αδικημένοι για την υπερχρήση και σε κάθε περίπτωση πέραν του δέοντος χρήση του γηπέδου μας – με τις ευλογίες μάλιστα και του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν,- εν συγκρίσει πάντα και με τα λοιπά ποδοσφαιρικά γήπεδα του δήμου μας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται, ούτε επιβαρύνονται ομοίως.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση για παραχώρηση του γηπέδου «Περικλής Μελιδονιώτης» για τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου του Α.Ο.Βραχασίου και καλούμε άμεσα το Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση, επαναλαμβάνοντας πως όχι μόνο θα αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε απόφαση η οποία αντί να αναβαθμίζει τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις για τους πολυάριθμους αθλητές μας, τις παροπλίζει και τις αποδυναμώνει, εγκυμονώντας συνάμα σοβαρότατους κινδύνους για την περαιτέρω ομαλή πορεία τους, προμηνύοντας ταυτόχρονα πως θα θεωρήσουμε αποκλειστικά υπεύθυνο το Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΑΝ. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του και δήμαρχο Αγίου Νικολάου κο Κουνενάκη για την επερχόμενη καταστροφή του χλοοτάπητα του γηπέδου  «Περικλής Μελιδονιώτης». {jcomments on}

Για την Α.Ε.Ν., τους Νεους Α.Ε.Ν., τη γυναικεία ομάδα και τις Ακαδημίες

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: