η επιστολήΕπιστολή προς το διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Αλ. Μαυρικάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στην οποία αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία ο διοικητής πρέπει να προχωρήσει σε αναπλήρωση των τμηματαρχών (προϊσταμένων) της νοσηλευτική υπηρεσίας καθ΄ ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της (τα 9 από τα 12 τμήματα είναι χωρίς προϊσταμένη).

Η ΠΟΕΔΗΝ απέστειλε την επιστολή μετά από σχετικό έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς την Ομοσπονδία όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων προβλημάτων και το ο γεγονός ότι  για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, τοποθέτηση προϊσταμένων ως τομεαρχών) στο άμεσο και απώτερο παρελθόν έχουν κενωθεί οι 9 από τις 12 οργανικές θέσεις (σύμφωνα με το νέο οργανισμό) προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων, με αποτέλεσμα σε όλο το Νοσοκομείο να υπάρχουν μόνο 3 προϊστάμενες και σε όλα τα άλλα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου να υπάρχει διοικητικό κενό. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου γίνονται κατά καιρούς παράτυπες τοποθετήσεις “υπευθύνων” (όρος και θέση που δεν υφίσταται στη δημοσιοϋπαλλική ιεραρχία και στο δημ/κο κώδικα) χωρίς οι εργαζόμενοι  που τοποθετούνται  να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης και χωρίς ο χρόνος άσκησης των καθηκόντων να γίνεται δεκτός από το Γραφείο Προσωπικού  ως προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πήρε λοιπόν θέση στο θέμα αυτό κάνοντας γνωστό προς το διοικητή του Νοσοκομείου ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε νόμιμη αναπλήρωση, και  στην περίπτωση αυτή θα καταβάλλεται (σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΓΛΚ) το επίδομα θέσης στους αναπληρωτές προϊσταμένους

Αναμένεται τώρα να δούμε το ποια θα είναι η στάση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μετά την επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: