από τη συνάντησηΣυνάντηση και συζήτηση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ με τους Βουλευτές της Ανατολικής Κρήτης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 01/04/2013 και ώρα 10.00πμ. στα γραφεία του Τμήματος στο Ηράκλειο.

 

Όπως είχε ήδη ζητηθεί από τους Βουλευτές, συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων υπερβολικών αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών, οι τεράστιες απώλειες των αποθεματικών του Ταμείου («κούρεμα» ομολόγων), η απαίτηση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από τους Μηχανικούς (τόσο στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών κ.α. μελετών, όσο και για τη συμμετοχή Μηχανικών – εργοληπτών δημοσίων έργων σε δημοπρασίες), καθώς και το θέμα της περικοπής του πόρου 2% του ΤΕΕ ο οποίος αποτελεί περίπου το 70% των εσόδων του, με εύλογα αρνητικά επακόλουθα για την ομαλή λειτουργία του ΤΕΕ.

Εκτέθηκαν οι απόψεις του Προέδρου και των μελών της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αλλά και των Διοικήσεων των Συλλόγων των Μηχανικών, και στη συνέχεια οι παριστάμενοι βουλευτές[1] κ.κ. Ελ. Αυγενάκης (ΝΔ), Βασ Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Διακάκη, ενημέρωσαν διαδοχικά τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις επερωτήσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων για τα παραπάνω, και αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία του Επιμελητηρίου και η συνδρομή του στους Βουλευτές, ιδιαίτερα για το θέμα της κατάργησης ή αναστολής της απαίτηση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από τους Μηχανικούς

[1] Οι Βουλευτές κ.κ. Εμμαν. Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Μιχ. Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ) και Επαμ. Μαριάς (ΑΝ.ΕΛ.) παρέστησαν μέσω Εκπροσώπων τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos