σεισμός ΧανιάΠολύ ισχυρή σεισμική δόνηση κούνησε τη δυτική Κρήτη στις 16:12 του Σαββάτου (12/10) και έγινε αισθητή έως την Αθήνα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, και το επίκεντρο του εντοπίζεται 64 χιλιόμετρα δυτικά των  Χανίων, μέσα στη θάλασσα, με εστιακό βάθος 47 χιλιόμετρα και είχε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μεγάλη διάρκεια.

Υπάρχουν πληφορορίες και μικροζημιές, παρ’ ότι αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονται σε εγρήγορση και περιπολούν στο νομό Χανίων. Κάποιες κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο. Ο κόσμος φοβήθηκε αρκετά, ειδικά οι ξένοι επισκέπτες, ενώ τη δόνηση αισθάνθηκαν και οδηγοί μέσα στα οχήματα τους.

Από την ώρα της δόνησης έχουν γίνει και μετασεισμικές δονήσεις. Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην ανατολική Κρήτη.

Θα ξεκινήσει άμεσα καταγραφή ζημιών, το φαράγγι της Σαμαριάς κλειστό τη Κυριακή για να ελεγθχεί και οι διευθυντές των σχολείων επιθεωρούν τα κτίρια για τυχόν ρωγμές.

Κατά τον επικεαφλής του του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα, παρά το μέγεθος του σεισμού, «κατέδειξε ότι ο δομημένος ιστός της Κρήτης ανταπεξέρχεται και σε πολύ μεγάλα σεισμικά γεγονότα».

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: