ΕΚΑΒ ΚρήτηςΤο Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στο Ηράκλειο απονεμήθηκε στο Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Το βραβείο αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης όσο και για τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία να προτείνει το Ε.Κ.Α.Β. για το βραβείο. Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντώνης Καϊλής αναφέρθηκε επαινετικά στην προσφορά του Ε.Κ.Α.Β..

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β. κ. Αριστομένης Συγγελάκης μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, του Δ.Σ. και των εργαζόμενων του Ε.Κ.Α.Β. για την ύψιστη αυτή διάκριση, που επιβραβεύει την προσπάθεια των εργαζόμενων του Ε.Κ.Α.Β. στην Κρήτη και σ’ όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε το Ε.Κ.Α.Β. ως έναν οργανισμό κρίσιμο για τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική ασφάλεια, που σε 24ωρη βάση προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις. Παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η νέα διοίκηση (ανανέωση στόλου, ψηφιακή σύγκλιση, νέος οργανισμός, σύστημα διασφάλισης της ποιότητας κ.α.), τονίζοντας. ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί έχουν ως προϋπόθεση την  προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Κ.Α.Β. και την περαιτέρω ενδυνάμωσή του. Τέλος, ο κ. Συγγελάκης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. την ονομασία του εθνικού προγράμματος πρόληψης των ατυχημάτων και τραυματισμών που σχεδιάζει το Ε.Κ.Α.Β. για τα σχολεία όλης της χώρας σε πρόγραμμα Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, τιμώντας τη μνήμη τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού.

Ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης κ. Νίκος Γιαννακουδάκης αφιέρωσε το βραβείο στον αδικοχαμένο Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και παρουσίασε το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης, στέκοντας ιδιαίτερα στις καινοτομίες και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (ηλεκτρονική διαχείριση περιστατικών, πρωτόκολλα διαλογής – triage, ηλεκτρονική διαχείριση στόλου, δίκτυο απινιδωτών στην Κρήτη, έμφαση στην εκπαίδευση δημόσιων λειτουργών και κοινωνικών ομάδων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κτλ). Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δ. Βουρβαχάκη και του Β. Κελαράκη.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: