νοσοκομείο ΙεράπετραςΚατώτερη των περιστάσεων αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά και  η δημοτική μας αρχή στο κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές πιέσεις και με μεγάλη καθυστέρηση χθες το πρωί, παρουσία του Μητροπολίτη, των δύο βουλευτών του νομού, του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου και της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου.

Ηχηρή και αδικαιολόγητη ήταν η απουσία εκπροσώπου της 7ης ΥΠΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου. Τόσο οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όσο και οι παραβρισκόμενοι διοικητής, αναπληρωτής διοικητής, βουλευτής κ. Πλακιωτάκης, αναλώθηκαν επαναλαμβάνοντας και αναζητώντας λύσεις-μπαλώματα στα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου και τη σημασία του για την πόλη. Πάσχισαν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο κλίμα ομόνοιας δηλώνοντας ξανά και ξανά πόσο ανυποχώρητοι θα είναι στο θέμα του νοσοκομείου Ιεράπετρας και των αιτημάτων της πόλης για ένα πλήρες νοσοκομείο, αυτοδιοίκητο με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με επαρκές μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες του. Παράλειψαν, όμως να μας πουν πως ακριβώς θα αποδείξουν την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν αυτή την πόλη που επί των ημερών τους έχει αποψιλωθεί από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και το ΤΕΙ της. Γιατί, βέβαια, κάτι δυναμικότερο περιμένει ο κόσμος της πόλης από τη Δημοτική του Αρχή από τη διοργάνωση ενός Συλλαλητηρίου.

Άλλωστε, η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα περιλάμβανε ένα μεγάλο συλλαλητήριο άμεσα πριν τις 15 Οκτώβρη που αναμένεται να αποφασιστούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων και ο νέος υγειονομικός χάρτης, με κλείσιμο του Δήμου, των καταστημάτων και των υπηρεσιών ώστε να σταλεί και πάλι ηχηρό το μήνυμα της αντίδρασης των Γεραπετριτών, και αμέσως μετά –εφόσον η εξέλιξη ήταν αρνητική για το δήμο μας- άνοδος του Δημάρχου με επιτροπή φορέων στην Αθήνα και παράδοση των κλειδιών της πόλης στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα της πόλης.

Από την πρόταση αυτή η Δημοτική Αρχή κράτησε μόνο το συλλαλητήριο κι αυτό χωρίς να το θέσει σε ψηφοφορία. Ο κ. Αναστασάκης το ανακοίνωσε και αποχώρησε σημαίνοντας τη λήξη της συνεδρίασης. Αυτή καθαυτή και ολόκληρη την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την έθεσε σε ψηφοφορία μετά από πιέσεις, αφού είχε μισο-αδειάσει η αίθουσα και αυτή καταψηφίστηκε από τους εναπομείναντες εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Ως εκεί φτάνει η αποφασιστικότητα και ο ανένδοτος αγώνας τους για το νοσοκομείο.

Εμείς σαν Επιτροπή Αγώνα σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να κορυφώσουμε τον αγώνα για το νοσοκομείο μας που αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τον τόπο μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζικά τόσο στις συνελεύσεις της Επιτροπής, όσο και στις δυναμικές κινητοποιήσεις που θα συναποφασίσουμε ώστε να ασκήσουμε πραγματικά πιέσεις στην κυβέρνηση και να αποτρέψουμε και πάλι τα σχέδιά τους που οδηγούν στην καταστροφή. {jcomments on}

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: