ΙεράπετραΤον επανέλεγχο των αποτελεσμάτων απογραφής για το Δήμο Ιεράπετρας ζητά με επιστολή του προς τη Στατιστική Αρχή ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, επισημαίνοντας στοιχεία που γεννούν έντονο προβληματισμό.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Ύστερα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2011 και τη μείωση του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας, σε σχέση με την απογραφή του 2001, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε βέβαιοι ότι η απογραφή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, επειδή  στην περιοχή μας ζουν και εργάζονται πολλοί οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι, με δεδομένη τη συνεχή και αυξανόμενη απασχόλησή τους σε θερμοκήπια, σε καμία περίπτωση δεν έχουν μειωθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε, ότι στην ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής (πραγματικού) πληθυσμού τα στοιχεία ήταν για το Δήμο Ιεράπετρας 28270 έναντι 27450 του οριστικού πίνακα (μείωση 820 άτομα που δεν δικαιολογείται, εκτός εάν έχει γίνει κάποιο λάθος), ενώ για το Δήμο Αγ. Νικολάου 26430, έναντι 28033 του οριστικού πίνακα (αύξηση 1603). Επί πλέον στην Ιεράπετρα ο μόνιμος πληθυσμός είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα 27602 έναντι 27450 του πραγματικού, αποτέλεσμα που δεν μπορεί να είναι σωστό για οποιονδήποτε γνωρίζει την πραγματικότητα στην Ιεράπετρα. Γιαυτό το λόγο ζητάμε να γίνει επανέλεγχος των απογραφικών δελτίων που αφορούν το Δήμο μας και να διορθωθούν τα αποτελέσματα.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί με τα λανθασμένα αποτελέσματα της απογραφής σας ο Δήμος μας θα υστερεί σε χρηματοδοτήσεις και στην κατανομή πόρων διάφορων προγραμμάτων ενώ θα ωφελούνται άλλοι Δήμοι από την, τουλάχιστον, περίεργη διαφορά του τρόπου της απογραφής.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

 

Σήφης Αναστασάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: