Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Σητείας
το νοσοκομείο Σητείας

Εν όψει των κινητοποιήσεων των Στειακών για το νοσοκομείο της πόλης, λάβαμε και δημοσιεύουμε μια σειρά ψηφίσματα – δηλώσεις συμπαράστασης, φορέων και προσώπων.

ΜέΡΑ25: Δίπλα στους κατοίκους της Σητείας για το Νοσοκομείο τους

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στην πόλη σε μια μέρα με βαρύ φορτίο.
Η σκόπιμη εγκατάλειψη των ανθρώπων «θρέφει» τον φασισμό.

Οι κάτοικοι της Σητείας ξεσηκώνονται. Ζητούν το αυτονόητο, γιατρούς και παροχή υπηρεσιών Υγείας για όλο τον πληθυσμό και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής. Αυτό που κρίνεται πια, είναι η διατήρηση του Νοσοκομείου καθώς με μαθηματική ακρίβεια οδεύει στο κλείσιμο και στη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, με τη σκόπιμη εγκατάλειψης, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Το γεγονός ότι πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Παθολογική Κλινική αφού η μία γιατρός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά και δεν μπορούν να γίνουν πλέον εισαγωγές, είναι εξοργιστικό. Είναι δυστυχώς οι συνθήκες που επιφυλάσσει για τους πολίτες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό που κρίνεται εντέλει, είναι η επιβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατάγεται από τη Σητεία κάνει ακόμα μεγαλύτερες τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις δικές της εφόσον γνωρίζει τις ανάγκες της περιοχής και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Καλούμε σε συστράτευση όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου, που μπαίνει ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σητείας, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στον αποκλεισμό της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ) στις 5μ.μ. και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σητεία στις 6:30μ.μ.

* Η κινητοποίηση στη Σητεία συμπίπτει με τις διαδηλώσεις πανελλαδικά για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Για μας τα δύο θέματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Η φτώχεια, η εγκατάλειψη, η υποβάθμιση της ζωής των ανθρώπων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον φασισμό. Αυτό βιώνουμε και σήμερα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά. Για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε εκεί…

Διαμαρτυρία κατοίκων Σητείας για το Νοσοκομείο. Στήριξη στις κινητοποιήσεις.

Ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής της Σητείας να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας και τη σύσσωμη στήριξη των φορέων της πόλης σε αυτήν την κινητοποίηση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Σητείας.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η διαρκής υποχρηματοδότηση του  Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, η αδυναμία στελέχωσης -ειδικά των περιφερειακών- Νοσοκομείων και οι κυβερνητικές πολιτικές για την Υγεία είναι ορισμένοι από τους λόγους που έχουν οδηγήσει συνολικά σε υποβάθμιση της Υγείας και νομοτελειακά οδηγούν στην ενίσχυση της ιδιωτικής παροχής ιατρικής φροντίδας στη χώρα μας με το κόστος να βαραίνει τον πολίτη. Οι ιατροί αναγκάζονται σε παραιτήσεις και, παρά τις προκηρύξεις των κενών θέσεων, νέοι ιατροί δεν έρχονται. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές και βούληση, ώστε να στηριχτούν τα Νοσοκομεία μέσω αύξησης των δαπανών για την Υγεία, να δοθούν μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταστεί επωφελές για το δημόσιο συμφέρον και την τοπική κοινωνία. Ειδάλλως, οι πολίτες θα είναι διαρκώς οι χαμένοι της υπόθεσης, αφού η μια κλινική μετά την άλλη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, οι εφημερίες θα φαντάζουν πολυτέλεια και το Νοσοκομείο θα υπολειτουργεί.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και την τοπική κοινωνία να στηρίξουν την πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, να σταθούμε ως πολίτες δίπλα και να παλέψουμε για το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Υγείας που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους ισότιμα.

Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου

Η Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Στρατάκη Μαρία                              Αλέξανδρος Αριστοτέλης Κουπατσιάρης

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Σητείας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

Ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Λασιθίου συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση του Ε.Σ.Υ. στο Νομό μας.

Είμαστε σύμφωνοι με το πνεύμα και το περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομείων του Λασιθίου.

Αναγνωρίζουμε τα Δίκαια αιτήματα και απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την υγεία, να μειωθεί η φορολογία των εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών που λειτουργεί σαν αντικίνητρο και τιμωρία στους γιατρούς, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία του Νομού με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να πάψουν τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία μπαλώματα με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού μεταξύ των νοσοκομείων και τα εξαντλητικά ωράρια.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή μας, καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν.

Ο πρώτος σταθμός είναι οι κινητοποιήσεις, την Δευτέρα 18/9 στη Σητεία που με τη σύμφωνη γνώμη των Σητειακών συναδέλφων μας θα κλείσουν τα γραφεία τους για να ενώσουν τη φωνή τους με τους φορείς και πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο: Πλήρως στελεχωμένο Νοσοκομείο Σητείας που θα εξασφαλίζει τη δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους τους κατοίκους του πιο ανατολικού και απομακρυσμένου δήμου της Κρήτης και παράλληλα αποτελεί προϋπόθεση κάθε είδους ανάπτυξης κι ευημερίας.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου εκφράζει την στήριξη του στις κινητοποιήσεις των φορέων της Σητείας ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου- Κ.Υ. Σητείας.

 Ωφελημένοι από αυτή την κατάσταση  είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας , που βρίσκουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη  τους  καλύπτοντας το κενό που αφήνει το απαξιωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο  να πληρώνουν στα απογευματινά  ιατρεία, να πληρώνουν για φάρμακα  για  εξετάσεις για ένα χειρουργείο που είναι  άμεση ανάγκη .

 Οι συνάδελφοι μας  ζουν με τον φόβο να μην  αρρωστήσουν .

Αυτές είναι οι συνέπειες για τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους από το εμπορευματοποιημένο  δημόσιο  σύστημα υγείας.

 Οι συνταξιούχοι  μαζί με τους μαχόμενους  υγειονομικούς έχουν βρεθεί πολλές φορές  στους αγώνες  για ένα δημόσιο σύστημα υγείας  που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας  δωρεάν σε όλο το λαό και θα είμαστε και τώρα στο πλάι τους για :

  • Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας,
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων,
  • Μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων,
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,
  • Να μην περάσει ο νέος “υγειονομικός χάρτης” που οδηγεί σε κλεισίματα-συγχωνεύσεις νοσοκομείων-κλινικών,

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου ¨Τάλως¨ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σητιακού λαού ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Σητείας, για την υπεράσπιση της αποκλειστικά δημόσιας- δωρεάν υγείας.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κομμάτι -κομμάτι ξηλώνουν σταθερά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οδηγούν όλους εμάς και τις οικογένειες μας στα κοράκια των κλινικαρχών ενώ από την άλλη έχουν εξουθενώσει το Ιατρικό προσωπικό με απλήρωτες εφημερίες και  χρωστούμενα ρεπό. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο υπόλοιπο προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να αφήνουν τους εργαζόμενους μονίμως, με το “ένα πόδι στην έξοδο”, καθώς επικρατεί μια μόνιμη ανασφάλεια για την ανανέωση τους.

Μέσα σε όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ή μισή χώρα πνίγεται και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές με διαδικασίες fast track η Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενο 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην

φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ “ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ”

Η ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  των υγειονομικών για:

  • Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας,
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων,
  • Μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων,
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,
  • Να μην περάσει ο νέος “υγειονομικός χάρτης” που οδηγεί σε κλεισίματα-συγχωνεύσεις νοσοκομείων-κλινικών,

Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: