Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (ΑΝΑΤΟΛΗ, 17/2/2011), το οποίο αναφέρεται εκτενώς σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, κατά την οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και έγιναν αποδεκτές οι αιτήσεις τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων, για αποχώρηση από το Δήμο Ιεράπετρας και ενσωμάτωσή τους στο Δήμο Σητείας, επισημαίνονται τα εξής:

Ο Δήμος Ιεράπετρας σέβεται τους ισχύοντες Νόμους, μεταξύ των οποίων και ο Ν. 3852/2010, που προέβλεψε τη συνένωση των πρώην Δήμων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού, τα Δημοτικά Συμβούλια των οποίων είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις, όπως ορίζει ο Ν. 3463/2006.

Τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, παρά τις αντίθετες οργανωμένες επιθέσεις, επικύρωσαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 οι δημότες και των δύο Δήμων.

Ειδικότερα 1.344 δημότες του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού ψήφισαν το συνδυασμό της πλειοψηφίας «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ο οποίος ανεπιφύλακτα είχε ταχθεί υπέρ της συνενώσεως των δύο πρώην Δήμων, ενώ 1.109 το συνδυασμό «ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ο οποίος είχε ταχθεί κατά της συνένωσης των Δήμων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού.

Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός πως η σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου «προκάλεσε την αντίδραση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας του Μακρύ Γιαλού», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ως άποψη του Δημάρχου Σητείας, ουδόλως ευσταθεί.

Αγνοούν, επίσης, ή σκοπίμως παρασιωπούν όσοι έλαβαν το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, πως η διαδικασία του άρθρου 283 παρ. 5, την οποία επικαλούνται, ερμηνεύοντάς την κατά το δοκούν, προβλέπει και τη διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Η γνώμη αυτή δεν συντρέχει λόγος να διατυπωθεί, ενώ εκκρεμεί η έκδοση της αποφάσεως του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, σχετικά με την έγκυρη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του συνδυασμού «ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ», εκπρόσωποι του οποίου έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις.

Επαναλαμβάνεται, δηλαδή, και πάλι το φαινόμενο να επιχειρείται από συγκεκριμένη πλευρά να δημιουργούνται εντυπώσεις και να καλλιεργούνται προσδοκίες ερήμην των πραγματικών δεδομένων, όπως ακριβώς συνέβη και με την προκήρυξη νομικά ανυπόστατων δημοψηφισμάτων, τα οποία στη συνέχεια επικαλούνταν.

Εκείνο, όμως, το οποίο πραγματικά προκαλεί και προβληματίζει είναι η ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας δήλωση Προέδρου Τοπικής Κοινότητας «ότι βρίσκονται υπό κατοχή»!!!. Δήλωση αμετροεπής, αναληθής, εξωπραγματική, ανεύθυνη, η οποία, δυστυχώς, δεν αποδοκιμάστηκε από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους Σητείας. Οι τελευταίοι, αντί να την αποδοκιμάσουν, επιδοκίμασαν τον παρεκτραπέντα, προσφέροντάς του «το θερμό χειροκρότημά τους», όπως αναγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Δεν αντιλαμβάνονται, άραγε, οι χειροκροτήσαντες ότι η ύβρις δεν αφορά στο Δήμο Ιεράπετρας, αλλά χρεώνεται σε κείνον που την εκστόμισε και σε όσους την ανέχτηκαν αδιαμαρτύρητα;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους δημοτικούς συμβούλους της Σητείας η εφαρμογή των Νόμων, τους οποίους ψηφίζει εγκύρως η ελληνική Βουλή, δημιουργεί κατοχικά καθεστώτα!!!

Αναμφισβητήτως τέτοιου είδους δηλώσεις και συμπεριφορές, αποδοκιμαστέες από κάθε λογικό ακροατή ή αναγνώστη, ναρκοθετούν συνειδητά τη νομιμότητα και το κλίμα καλής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων του Νομού μας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας για μιαν ακόμη φορά διακηρύσσει την προσήλωσή του στη νομιμότητα, στο σεβασμό της λαϊκής βουλήσεως, όπως αυτή διατυπώθηκε ενιαία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, καθώς και στην εμπέδωση κλίματος καλής συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών μονάδων, ώστε ενωμένες να διεκδικούν την επίλυση των κοινών προβλημάτων τους, τα οποία, δυστυχώς, δεν είναι λίγα και δεν προσδιορίζονται από γεωγραφικά όρια.

 


Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: