ΔΑΟΣΘέλουμε τη νίκη τον Οκτώβρη
Ποιοι είμαστε – με ποιον είμαστε � τι θέλουμε:
Είμαστε
: κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και των γύρω κοινοτήτων, που επιθυμούμε μια πραγματική αλλαή στο τρόπο που η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους δημότες και τον τόπο μας.

Σκοπός μας :
 
Να κινητοποιήσουμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους για να δείξουν εμπιστσύνη στη συλλογική τους δράση, να προτείνουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματά του τόπου, να διεκδικήσουμε προγράμματα και κονδύλια με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
 
Δέσμευσή μας : Όχι μόνο δεν θα εξυπηρετήσουμε ιδιοτελή συμφέροντα αλλά στη σύγκρουση μαζί τους θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να φτιάξουμε κοινωνίες αλληλεγγύης, σε ανθρώπινα οικιστικά συγκροτήματα.
 
Είμαστε εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι, επιστήμονες, αγρότες, μικρομεσαίοι και ανεξάρτητα που ανήκουμε και τι ψηφίζουμε θα αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική η οποία μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις, τους δημάρχους σε φοροεισπράκτορες και τους συμβούλους των κοινοτήτων άφωνους και άβουλους παρατηρητές της ερήμωσης της υπαίθρου.
 
Ζούμε σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής, με αποτέλεσμα το απροκάλυπτο κυνήγι της καρέκλας των γαλαζοπράσινων υποψηφίων που δεν βασίζεται πάνω σε αρχές ή προγράμματα αλλά σε ευκαιριακές απολιτίκ συμμαχίες. Παρόλα αυτά εμείς δε τεκόμαστε στα πάθη και στις ελλείψεις κάποιων ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα ανικανότητας η κρίση στο δήμο μας.
 
Άλλωστε και οι άλλοι δήμοι της περιοχής και της χώρας μοιράζονται την ίδια μιζέρια. Για μας λοιπόν η κυρίαρχη ευθύνη που έχουν οι άρχοντες του τόπου, είναι η πολιτική τους ευθύνη και όχι η ανθρώπινη αδυναμία τους. Με την πολιτική και τους πολιτικούς που συναναστρέφονται και εμπιστεύονται, έχουν καταντήσει τους δήμους παράρτημα του κρατικού μηχανισμού. Οι άρχοντές μας νομίζουν ότι οι επισκέψεις στα γραφεία των πολιτευτών, βουλευτών και υπουργών θα φέρουν τη λύση. Μα όλοι οι δήμαρχοι μοιράζονται τις ίδιες ελλειμματικές πιστώσεις, τις ίδιες απατηλές υποσχέσεις.
 
Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση ευνουχίζεται και η εκλογή των δημοτικών συμβουλίων αποτελεί φύλλο συκής στην υποχρεωτική εφαρμογή μιας αντιδραστικής πολιτικής.
 
Στο ψηφοδέλτιο μας δε θα βρείτε ανθρώπους της γραβάτας και των διασυνδέσεων.
 • Θα βρείτε καθημερινούς ανθρώπους που δεν ισχυρίζονται πως θα βγάλουν ένα λαγό από το καπέλο τους για κάθε πρόβλημα αλλά ότι θα παλέψουν μαζί σου για κάθε αίτημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι των λίγων και εκλεκτών.
 • Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας που θα εκλεγούν στο δήμο, θα σε ενημερώνουν για ότι σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη σου, το κράτος με τους γραφειοκράτες της αυτοδιοίκησης.
 • Επειδή διεκδικούμε τον τίτλο των απλών ανθρώπων και όχ των τεχνοκρατών που είναι ξεφτέρια και ξερόλες, θα σας ρωτάμε για όσες αποφάσεις σας αφορούν μέσα από γενικές συνελεύσεις σε γειτονιές, χωριά και τόπους δουλειάς.
 • Θα σταθούμε φραγμός σε όποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου προωθεί την πρόσθετη φορολογία και θα παλέψουμε για την κατάργηση του 2 % από όλες τις επιχειρήσεις πλην των ξενοδοχείων. Παράλληλα θα διεκδικήσουμε άμεσα και με κάθε μέσο το ποσό που αντιστοιχεί στη περιοχή μας από τα 3,5 τρις δρχ που χρωστάει το κράτος στην αυτοδιοίκηση.
 • Μαζ με άλλους προοδευτικούς δήμους θα απαιτήσουμε την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, από το εξευτελιστικό 2,5% του προϋπολογισμού που δίνεται σήμερα για τους δήμους και το 6 τοις χιλίοις !!! που δίνεται στις νομαρχίες.
 • Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου γιατί το κέρδος του ιδιώτη θα επιβαρύνει είτε την τσέπη των δημοτών είτε την ποιότητα των υπηρεσιών.
 • Δίπλα με όλο τον ελληνικό λαό αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία και παιδεία.
 • Οι δμοι δεν έχουν ούτε τα κονδύλια ούτε τη δυνατότητα κεντρικού σχεδιασμού με αποτέλεσμα προγράμματα όπως το «βοήθεια στο σπίτι» να υπολειτουργούν, οι εργαζόμενοι σε αυτά να παραμένουν απλήρωτοι, και οι ιδιώτες να εποφθαλμιούν για την εκμετάλλευσή τους. Τι γίνονται όμως τα προβλήμτα των λαϊκών οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, φροντίζουν ηλικιωμένους με συντάξεις πείνας, άρρωστους που το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να τους παράσχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής τους; Μέχρι το κράτος να πιεστεί από τους λαϊκούς αγώνες και να καλύψει αυτές τις ανάγκες δεσμευόμαστε να εκμαιεύσουμε και το τελευταίο σεντς από ευρωπαϊκά προγράμματα που ο ελληνικός λαός έχει «προπληρώσει» με πολλούς και διάφορους τρόπους.
 • Οι υποψήφιοί μας θα δίνουν συνεπή μάχη για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και θα υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την…«αξιοποίηση» τους. � Αγωνιζόμαστε για ένα δήμο συμπαραστάτη στο κίνημα της ειρήνης. Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι σε λαούς που υποφέρουν από τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και συνεταίρων.
 • Θα παλέψουμε ώστε οι εργαζόμενοι στο Δήμο να έχουνε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην είναι δέσμιοι σε γαλαζοπράσινες εξαρτησιογόνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή σε μερική απασχόληση. Δεν τους θέλουμε άβουλους υφιστάμενους και διεκπεραιωτές αλλά συνδημιουργούς και πρωτοστάτες ενός δήμου από τους δημότες για τους δημότες.
 • Θα συνεχίσουμε και θα βαθύνουμε τις σχέσεις μας με τις κοινότητες των αλλοδαπών εργαζομένων που θα βρίσκουν πλάι μας συμπαραστάτες γα τα δικαιώματά τους και βοηθούς ενάντια στις γραφειοκρατικές συμπληγάδες. Αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα η στελέχωση με παραπάνω προσωπικό των υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους που θα παρέχουν και υπηρεσίες νομικής ενημέρωσης, ώστε να αρθεί το μειονέκτημα τους από την έλλειψη γνώσης των νόμων και της γλώσσας.
 • Δεσμευόμαστε για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την μετακίνηση των υπαλλήλων της σε άλλες θέσεις. Το έργο της, αφορά την τροχαία. Η δημοτική αστυνομία, στην ουσία είναι άλλη μια υπηρεσία είσπραξης εσόδων αό του δημότες. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση προτιμούμε την συνεννόηση από την αστυνόμευση.
 • Επειδή είμαστε υπέρ της ισότητας των πολιτών θεωρούμε αυτονόητη την απλή αναλογική στις εκλογικές διαδικασίες των Ο.Τ.Α. ώστε να μετράνε ισότιμα όλες οι ψήφοι των δημοτών. Με τον τελευταίο νόμο της Ν.Δ, το 42% των ψηφοφόρων εκλέγουν το 60% των αντιπροσώπων. Έτσι η ψήφος κάποιων μετράει για μιάμιση…και ενώ είναι μειοψηφία μπορούν να διοικούν το δήμο.
 • Θέλουμε ένα δήμο αρωγό σε κάθε προσπάθεια ερασιτεχνικής δημιουργίας, και δεσμευόμαστε στην επιχορήγηση όσων αθλητικών συλλόγων προάγουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού ή πολιτιστικών σωματείων που θα οργανώνουν θεματικά σεμινάρια για τέχνες και πολιτισμό.
 • Θα παλέψουμε για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους ων χωριών μας, την εξασφάλιση της επισκεψιμότητας και φροντίδας στους αρχαιολογικούς χώρους και της παραπέρα αξιοποίησης της λαογραφίας μας σε αντιφολκλόρ κατεύθυνση. 
 • Για όλα αυτά θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με όλους τους Ο.Τ.Α του Νομού και όχι τη αντιπαλότητα μαζί τους.
 • Τέλος ακούμε με προσοχή την φωνή αγωνίας των κάτοικων της περιοχής Ελούντας που μέσα από λαϊκές συνελεύσεις διεκδικούν τη δημιουργία δήμου Ελούντας.

Για τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργαία (Δ.Α.Σ.) Αγίου Νικολάου

Βασίλης Χατζηδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos