Σχολείο Κύριε Διευθυντή
Στην ιστοσελίδα σας, στις 13-07-2006 δημοσιεύθηκε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, με συκοφαντικές, όσο και υβριστικές αναφορές στο πρόσωπο μου, ως δημοσίου λειτουργού αλλά και ως απλού πολίτη. Θα αδικούσα ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση την τοπική δημόσια ζωή, αν του απέδιδα ολόκληρη την ευθύνη.
 
Το ανοίκειο ύφος, το πάθος, ακόμα και η γλώσσα που χρησιμοποιεί, μαρτυρούν πως πρόκειται για υπαγορευμένη λιβελογραφία. Πρόκειται για ένα ακόμη ατόπημα, πασίγνωστου παράγοντα, πασίγνωστης επίσης φατρίας, που συνιστούν όνειδος, πρωτίστως για τον κομματικό οργανισμό ου τους στεγάζει. Θα ήταν εντιμότερο αν ο ανωνυμογράφος της νομαρχιακής επιτροπής, υπέγραφε ευθαρσώς το λίβελο του, αντί να κρύπτεται υπό την κομματική σφραγίδα.
 
Ο λαός του νομού μας, θα έβγαζε έτσι, πολύ εύκολα τα συμπεράσματα το. Είναι γνωστό το είδος της «δημοκρατίας» που πρεσβεύει ο ανώνυμος συντάκτης της ανακοίνωσης την οποία φιλοξενήσατε. Επιθυμία και μοναδική επιδίωξη του όλοι οι πολίτες να είναι οπαδοί του κόμματος που αυτός ανήκει . Αυτό του δίδει ικανοποίηση.
 
Εύλογα λοιπόν τον ενοχλεί κάθε δημόσιος λειτουργός που αρνείται και που έχει αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις και που δρα και κινείτε στον κοινωνικοπολιτικό χώρο . έχοντας , την κοινωνική καταξίωση κα αποδοχή . Όμως η εποχή που οι δημόσιοι λειτουργοί, ήταν απλά ενεργούμενα του κομματικού κράτους, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή.
 
Αντί λοιπόν να καταγγέλλουν δημόσιους λειτουργούς, που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και το ελεύθερο φρόνημα τους, οφείλουν να καταθέσουν το έργο τους και με βάση αυτό και μόνο αυτό, να κριθούν από το λαό. Αυτοί είναι οι κανόνες της δημοκρατίας, που θα πρέπει να εννοήσουν και να αποδεχθούν, έστω και όψιμα.
 
Εγώ προσωπικά δεν έχω κρύψει την πολιτική μου ταυτότητα ποτέ είναι γνωστός ο πολιτικός χώρος που ανήκω . Σεβόμενος τον εαυτό μου, τους αγώνες, και τους φίλους μου δεν πρόκειται όσα μέσα και τρόπους και αν μετέλθει αυτός ο Κος να δεχθώ την φίμωση, και τον περιορισμό της πολιτικής δράσης και έκφρασης, όσες απειλές και αν δεχθώ.
 
Όλα αυτά τα ασύστολα ψεύδη οι φανταστικές σκηνοθεσίες οι απειλές οι φοβέρες η εμπάθεια και το μίσος είναι τα μέσα που μετέρχεται. κατά καιρούς αυτός ο Κος . για να εκδικείται τους πολίτες.. Όσο για τους χαρακτηρισμούς που προσπάθησε να μου αποδώσει είναι αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας του δεν με αγγίζουν και τους επιστρέφω.
 
Κάθε περαιτέρω αναφορά είναι περιττή .
 
Στις μικρές μας τοπικές κοινωνίες, ο βίος και πολιτεία εκάστου είναι γνωστά σε όλος. Γνωστός άρα και ο ανώνυμος και δειλός συντάκτης της ανακοίνωσης.
 
Είναι ο τελευταίος στον οποίο οφείλω ν’ απολογηθώ και πολύ περισσότερο να εγγράψω υποθήκη για τις ιδέες και τα φρονήματα μου.
 
Με εκτίμηση
 
Βασιλάκης Γεώργιος
 
Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λασιθίου
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos