Από την ημερίδαΠραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 η δεύτερη θεματική συνάντηση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Κουνενάκη «Σύγχρονος Δήμος» με θέμα την οικονομία και την ανάπτυξη.
Στην συνάντηση στην οποία προήδρευσε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από τους Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Μανώλη Βαρκαράκη και Ταβλά Γιώργο παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες, στα θέματα κυρίως του τουρισμού, του μπορίου, της ανάπτυξης και της γεωργικής παραγωγής.

Ο Δημήτρης Κουνενάκης αναφέρθηκε καταρχήν στην αξία αυτών των συναντήσεων, οι οποίες εκφράζουν τις αντιλήψεις για συμμετοχική διοίκηση όπου οι πολίτες μαζί με το Δήμο, συζητούν, καταθέτουν αόψεις, προγραμματίζουν και ελέγχουν τις αποφάσεις. Δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε θέματα οικονομίας, είναι ανάγκη να απαντήσουμε, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και ο Δήμος στα ερωτήματα:
1) τι προϊόν και υπηρεσίες παράγουμε
2)Η τιμή των προϊόντων και των υπηρεσιών
3) η τοπθέτηση στην αγορά
4) οι ενέργειες προώθησης.

Ακολούθησαν πλήθος τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους. Κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για όλους τους τομείς. Υπήρξαν προτάσεις για άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες, που απαιτούν απλώς περισσότερο ενδιαφέρον και ευαισθησία, σκέψεις για προγράμματα και έργα μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Η ποικιλία και ο πλούτος των προτάσεων φανερώνει ότι υπάρχει το δυναμικό αλλά και οι σκέψεις για να αλλάξουν αρκετά πράγματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον. Αρκεί να συνεχιστεί αυτή η επαφή και να κατατηθεί η εμπιστοσύνη που είναι αναγκαία ανάμεσα στον Δήμο και τους φορείς.
Οι τοποθετήσεις μαγνητοφωνήθηκαν και ήδη, αναλύονται από ομάδα στελεχών, με σκοπό να διαμορφωθεί η στρατηγική και το πρόγραμμα της παράταξης. Βεβαίως ο διάλογος συνεχίζεται και οι δημότες που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα θέματα αυτά, μπορούν να στέλνουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Σύγχρονου Δήμου» info@sdimos.gr, που λειτουργεί ως βήμα διαλόγου του Δημήτρη Κουνενάκη και των ανθρώπων της παράταξής του με τους δημότες.

Ο «Σύγχρονος Δήμος» έχει προγραμματίσει την επόμενη συνάντηση για θέματα χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006 στις 19:00 μμ στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου.

Το γραφείο Τύπου
¶γιος Νικόλαος 18 Ιουλίου 2006

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: