Ο Σύγχρονος Δήμος  στις  Δημοτικές ΥπηρεσίεςΣυνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και με τους υπαλλήλους πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαής τον Δημήτρη Κουνενάκη.Το κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης το μηχανοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας.
 
Είχαμε μία εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου, τα βασικότερα εκ των οποίων, όπως μας τα εξέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου κύριος Ν. Καραβελάκης και τα μέλη, είναι:
 
Ζητείται η ένταξη ορισμένων κατηγοριών εργατοϋπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλατα. Επίσης, η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δήμο και η διασφάλιση κατώτερου μισθού στα 1200 Ευρώ μηνιαίως.
 
Να εφαρμοστεί ο θεσμός του τεχνικού ασφαλείας και να προσληφθεί γιατρός εργασίας, δεδομένου του αριθμού υπαλλήλων που δαθέτει ο Δήμος. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν επαρκή στελέχωση, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος και ιδιαιτέρως σε τομείς όπως είναι η τεχνική υπηρεσία, η δημοτική αστυνομία, η υπηρεσία καθαριότητας.
 
Σε ορισμένες μάλιστα υπηρεσίες δεν μπορούν να παρθούν οι ετήσιες άδειες. Χρειάζεται αναθεώρηση του παλαιωμένου οργανισμού και τροποποίηση του καθηκοντολογίου για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες. Η ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η λειτουργία γραφείου κίνησης και η ίδρυση γραφείου πολιτικής προστασίας είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα.
 
Οι κτιριακές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, η έλλειψη χώρων, τα ανεπαρκή μέσα και η οργάνωση των υπηρεσιών είναι σοβαρά προβλήματα α οποία εμποδίζουν την παραγωγή έργου. Το σωματείο αλλά και οι υπάλληλοι θεωρούν πως έχουν προτάσεις για βελτίωση συνολικά της λειτουργίας των υπηρεσιών. Υπάρχει έλλειψη χώρου στο μηχανοστάσιο και είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το συνεργείο αυτοκινήτων και να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι προσωπικού στο νέο ΧΥΤΑ.
 
Ο Δημήτρης Κουνενάκης στις σύντομες παρεμβάσεις του, ανέφερε πως ο νέος Δήμος ενδιαφέρεται κυρίως:
 
  • Για την παραγωγή περισσότερων, καλύτερων και σε χαμηλότερο κόστος υπηρεσιών, που αποτελεί προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών και των αναπτυξιακών αναγκών του Δήμου.
  • Για την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πολιτών , με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνονται φιλοξενούμενοι, όταν έρχονται σε επικοινωνία με τις Υπηρεσίες μας.

Για να γίνει αυτό απαιτείται:

  • Η αντιμετώπιση από τη νέα ηγεσία του Δήμου του προσωπικού, με τρόπο ανθρώπινο, με στήριξη της αξιοπρέπειας τους και των αναγκών του, με διασφάλιση καλών εργασιακών συνθηκών, με προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
  • Η σταθερή, τακτική και καλή συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, με το Σωματείο και τους εργαζόμενους, ώστε μαζί να προβληματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να αναλαβάνουμε ευθύνες, να βελτιώνουμε και να ελέγχουμε το έργο μας.

Άγιος Νικόλαος 27 Ιουλίου 2006

Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos