Από την συνάντηση

Σύγχρνος Δήμος, Πολύτεκνοι

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λασιθίου κύριο Καραβαλάκη Νίκο, είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.

Αναπτχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και ως βασικότερα προβλήματα αναπτύχθηκαν τα παρακάτω:

Είναι ανάγκη να αυξηθούν τα οικονομικά κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες για αντιμετώπιση του δημοραφικού προβλήματος.
Ζητείται η οικονομική στήριξη του συλλόγου από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές ή έστω η κάλυψη ενός μέρους των εξόδων που έχει ώστε να δοθεί μια νέα πνοή στον Σύλλογο, ο οποίος με αξιοπρέπεια φροντίζει για την επιβίωση του ζωντανού θεσμο της πολύτεκνης οικογένειας.
Η ανάγκη για αύξηση των παιδικών σταθμών με προτεραιότητα στα παιδιά των πολυτέκνων, διευκολύνοντας έτσι τις οικογένειες τους, αποτελεί επιτακτικό αίτημα, ενώ παράλληλα οι εκπτώσεις με κουπόνια σε αγαθά πρώτης ανάγκης για τις πολύτεκνες οικογένειες, σε συγκεκριμένα καταστήματα του δήμου, θα ενισχύσει τις πολύτεκνες οικογένειες.
Τέλος, οι κάθε είδους εκδηλώσεις που μπορούν να οργανωθούν και να υποστηριχθούν από τοπικούς φορείς και χορηγούς, θα ενισχύσει την δραστηριότητα του υλλόγου, με την ταυτόχρονη προβολή και ανάδειξη του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα σε οικογένειες πολύτεκνες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Συμφωνήσαμε να έχουμε μια τακτική επαφή ως νέος Δήμος με το σύλλογο πολυτέκνων, ο οποίος με επικεφαλής τον πρόεδρο του, κ Νίκο Καραβαλάκη, προσφέρει σημαντικό έργο, απαραίτητο για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.
 
Η στήριξη των πολυτέκνων είναι υπόθεση όλης της κοινωνία.
 
Άγος Νικόλαος 28 Ιουλίου 2006
 
Το γραφείο Τύπου
 
www.sdimos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos