Νίκος ΧριστοφακάκηςΧαίρομαι ιδιαίτερα, που, επιτέλους, ο κατά το παρελθόν αντιδήμαρχος του κου Μαστοράκη, σήμερα αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ και υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Μακρυλιάς με το συνδυασμό Μαστοράκη, αφού επί πολύ καιρό περιφερόταν, συκοφαντώντας με ασυστόλως σε συνδημότες μας, επιδεικνύοντάς τους, επιλεκτικά, έγγραφα από το Αρχείο τού ΤΟΕΒ, αναγκάζεται να μιλήσει και δημόσια, κοινοποιώντας και στα ΜΜΕ τους συκοφαντικούς εναντίον μου ισχυρισμούς του.

Χρησιμοποιεί, βέβαια, το ΔΣ του ΤΟΕΒ, το οποίο, μετά την ενημέρωση από τον αντιπρόερο, ομόφωνα…. διαπιστώνει!!
Είναι βέβαιο ότι ουδόλως με ενδιαφέρει η άποψη του κυρίου Μανώλη Μιχ. Παπαδάκη. Όλοι οι συνδημότες μας γνωρίζουν ότι οι ηθικοί κώδικες και πρακτικές που ο καθένας μας ακολουθεί απέχουν έτη φωτός. Οι Γεραπετρίτες θυμούνται ακόμα την «κοινωνική προσφορά του», τότε που, όντας αντιδήμαρχος, εμπορευόταν «αχόρταγα» τα βοθρολύματα ως ιδιοκτήτης βυτιοφόρου οχήματος.
Με ενδιαφέρει, όμως, να καταδειχθεί η αναλήθεια και η εκ μέρους του συνειδητή και κακόβουλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς και η προσπάθεια παραπλάνησης των συνδημοτών μας εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Ο κος Παπαδάκης αναφέρεται σε μεταβιβάσεις αγροτικών ακινήτων τής οικογένειάς μου, στις συμβολαιογραφικές πράξεις των οποίων βεβαιώνεται ρητά ότι κάθε πωλούμενο ακίνητο δεν οφείλει «…εισφορές, αρδευτικά τέλη, ή αντίτιμο χρήσης ύδατος, επειδή δεν αρδεύεται από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας», σύμφωνα με σχετική βεβαίωση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, που προσαρτάται σε κάθε πωλητήριο Συμβόλαιο.
Οφείλει, λοιπόν, ο κος Παπαδάκης να εξηγήσει από ποια συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, που μνημονεύονται στα πωλητήρια Συμβόλαια, τα ακίνητα «εμφανίζονται και καλούνται ποτιστικά», όπως (υπο)γράφει στο κοινοποιούμενο στα ΜΜΕ έγγραφο του ΤΟΕΒ.
Να εξηγήσει στους συνδημότες μας σήμερα, αλλά και όπου αλλού χρειασθεί, γιατί, ενώ από το Γενάρη σκευωρεί σε βάρος μου, εξακολουθεί να επιφυλάσσεται και δεν έσπευσε να υπερασπιστεί δικαστικά τα νόμιμα δικαιώματα του Οργανισμού, τα οποία δήθεν επλήγησαν.

Σε ό,τι με αφορά, αρκούμαι επί του παρόντος να θυμίσω πράγματα σε όλους γνωστά. Καλώς ή κακώς, στην κυριότητα της οικογένειάς μου βρίσκεται σημαντικός αριθμός στρεμμάτων αγροτικής γης, άνυδρων ή ποτιστικών. Τα άνυδρα, τα οποία είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα ποτιστικά, εξακολουθούν να παραμένουν άνυδρα και εκτός ζώνης τού ΤΟΕΒ, ανεξαρτήτως της θητείας μου κατά το παρελθόν ως Προέδρου του ΤΟΕΒ. Ουδόλως επηρεάστηκε η ιδιότητα των άνυδρων χωραφιών από την ιδιότητά μου ως Προέδρου του ΤΟΕΒ. Ήταν και παραμένουν άνυδρα.

Δεν αναμένω, βέβαια, από το συκοφάντη μου να αιτιολογήσει με ποιο τρόπο αποκόμισα κέρδος από την πώληση χωραφιών, τα οποία αναφέρει, ψευδόμενος, ως «ποτιστικά», ενώ είναι βεβαιωμένα εγγράφως από τον ΤΟΕΒ ως «μη αρδευόμενα». Δε φοβούμαι, λοιπόν, ότι ένας ψεύτης και συκοφάντης του επιπέδου τού κ. αντιπροέδρου μπορεί να πείσει τους Γεραπετρίτες, όσο χυδαίες και αν είναι οι κατά συρροή κατηγορίες που εκστομίζει εναντίον μου. Οι συνδημότες μας έχουν προ πολλού αντιληφθεί και γνωρίζουν καλά, ποιο είναι το ήθος καθενός από μας.

Γνωρίζουν, γιατί εγώ, κατά την ενασχόλησή μου στα κοινά, μόνο πωλήσεις ακινήτων έχω κάνει, ενώ άλλοι, φίλοι και συνεργάτες τού κου Παπαδάκη ,κάνουν αγορές και επενδύσεις, αγοράζοντας γη ακόμα και στη Χρυσή!!
Αν ο κος Παπαδάκης επιμένει να ιλήσουμε για κέρδη και ζημιές, ας εξηγήσει στα μέλη του Οργανισμού, γιατί επιβαρύνονται παράνομα με τα νέα αυξημένα τέλη άρδευσης του ΤΟΕΒ , και τι σκέπτεται να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να παύσουν οι παρανομίες, που απορρέουν από τις παράνομες αποφάσεις ,τις οποίες έλαβε η τελευταία Γενική Συνέλευση, μετά από εισήγηση του ΔΣ ,στο οποίο αντιπρόεδρος είναι ο υβριστής μου.
Είναι ευτύχημα ότι με την επανεμφάνιση του κ. Μανόλη Μιχ.Παπαδάκη στο προσκήνιο, λόγω δημοτικών εκλογών, οι Γεραπετρίτες θυμούνται «ένδοξες» ημέρες του παρελθόντος….

Νίκος Χριστοφακάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos