Μπροστά, κίνηση πολιτών δήμου Αγίου ΝικολάουΜια, διαφορετικής κοπής, αισθητικής, λογικής, κίνηση πολιτών, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, έκανε την εμφάνιση της για τη πρώτη επαφή με κάποιους ανθρώπους από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, τη Κυριακή (2/2). Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση του πυρήνα της κίνησης, μερικές μέρες πριν.

Η λογική της κίνησης, που θα μετασχηματιστεί σύντομα σε δημοτικό συνδυασμό, αφορά στην ώθηση του δήμου Αγίου Νικολάου εμπρός ή μάλλον “Μπροστά”, όπως είναι και η πρώτη λέξη που δημοσιοποιήθηκε. Συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, ορισμένοι από τους οποίους δεν έχουν προηγούμενη τριβή με τα κοινά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό, όπως εξήγησαν χρειάζεται φαντασία, άλλου είδους πολιτικές, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, εξωστρέφεια, ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του τόπου, με σεβασμό στην ιστορία και στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Μπροστά: κίνηση πολιτών δήμου Αγίου ΝικολάουΔείγμα της διαφορετικής προσέγγισης της κίνησης πολιτών ήταν και η πρόσκληση στη συνάντηση αυτή και μεταναστών από διάφορα μέρη του κόσμου, που ζουν και εργάζονται στο τόπο, για να πουν την άποψη τους για τα πράγματα.

Όνειρο, ένας δήμος Boutique, για τον οποίο θα μιλάνε όλοι.

Η επόμενη συνάντηση θα οριστεί σύντομα και θα είναι ανοικτή σε όλους.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: