Γιάννης ΜαστοράκηςΣυνδημότες και συνδημότισσες,

Ολοκληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το σχέδιο Καλλικράτης. Είχα την τιμή με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη του Δημάρχου, να υπηρετήσω το Δήμο Χερσονήσου στο δύσκολο μα δημιουργικό μεταβατικό αυτό στάδιο, από τη θέση του αντιδημάρχου.

Στα τρία αυτά χρόνια και μέσα στις νέες οικονομικές, διοικητικές αλλά κυρίως νέες κοινωνικές συνθήκες που διαρκώς διαμορφώνονται, εργαστήκαμε συλλογικά και εντατικά, με σκοπό να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την εξυγίανση και την προσαρμογή του δήμου στα νέα δεδομένα, δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό για το μέλλον.

 

Με μεγάλη σκέψη και πολύ προβληματισμό, συλλογικά με τους συνεργάτες μου, συναποφασίσαμε να συγκροτήσουμε και να εξελίξουμε την ομάδα που θα ζητήσει από εσάς την επιβεβαίωση, για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί σας, την προοπτική και το αύριο στον ενιαίο νέο δήμο μας. Μια προσπάθεια που μόνο με ηθικά κριτήρια και αρχές μπορεί να ευοδωθεί, μακριά από κομματικούς χρωματισμούς.

Μια προσπάθεια που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών, με καθαρές απόψεις, με εμπειρία και γνώση στα τοπικά πράγματα, αλλά και με μεγάλη έμφαση στην ανανέωση και στη διάθεση της συμμετοχής, με νέες απόψεις και σύγχρονες αντιλήψεις, χωρίς δεσμεύσεις και αναστολές.

Σε έναν από τους σπουδαιότερους δήμους της Κρήτης με σημαντικά προβλήματα και διαφορετικούς τρόπους ζωής, ερχόμαστε να εξομαλύνουμε αντιθέσεις, να αναδείξουμε πλεονεκτήματα και πάνω απ’ όλα να θωρακίσουμε τον κοινωνικό ιστό, τόσο στην ενδοχώρα όσο και στην παραλιακή ζώνη του δήμου μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας μέσα στη νέα αυτή αυτοδιοικητική σύνθεση, πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ, με το δήμο αρωγό και συμπαραστάτη με διακριτό κοινωνικό πρόσωπο.

Η στοχευμένη διαχείριση των πόρων και η εξάντληση κάθε περιθώριου για την αναζήτηση νέων, μέσω εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, δεν μπορεί να μη συνεχίσει να είναι επιτακτικά διαρκής.

Η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός, είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη, ομοιογενή ανάπτυξη, για τη βελτίωση των υποδομών και την ανάληψη νέων δράσεων του δήμου μας στο σύνολό του.

Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός για τον τουρισμό και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, καθώς και ο επανακαθορισμός της τουριστικής μας ταυτότητας είναι απαραίτητοι.

Η ορθολογική διαχείριση του χώρου, με όρους βιωσιμότητας μέσα από τα εργαλεία του χωροταξικού σχεδιασμού και τα σχέδια πόλης, έχει αποτελέσει όλο αυτό το διάστημα προτεραιότητά μας. Το ζητούμενο της ανάπτυξης του τόπου, δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να επιζητά μεγαλύτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της, πρέπει με ρεαλισμό και προγραμματισμό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο επανακαθορισμός των όρων και κανόνων για την ομαλή και σύγχρονη λειτουργία του παραλιακού μετώπου, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, για να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής, βελτίωση της τουριστικής εικόνας του δήμου μας και προστασία του δομημένου και αδόμητου χώρου.

Ο πρωτογενής τομέας, ειδικότερα στη ενδοχώρα μας, αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα, με την παραγωγή, τυποποίηση και πιστοποίηση άριστων ποιοτικών προϊόντων και αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους.

Στη σύγχρονη εποχή και στις ανάγκες των καιρών η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα πρέπει να αποτελέσουν διέξοδο από την ηθική και κοινωνική κρίση και να διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Η προστασία του φυσικού τοπίου και η διαχείριση των απορριμμάτων, αποτέλεσε και αποτελεί βασική προτεραιότητά μας, όπως αρμόζει στις σύγχρονες κοινωνίες.

Για την υλοποίηση των σκέψεων και της στρατηγικής μας, όπλα μας είναι η συλλογικότητα, η δημοκρατικότητα, η αξιοκρατία, το ήθος, η εργατικότητα, ο ρεαλισμός, η ειλικρίνεια, η διορατικότητα, η καινοτομία, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανιδιοτέλεια και πάνω απ’ όλα η αγάπη για τον τόπο μας.

Γιάννης Θ. Μαστοράκης

Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Χερσονήσου


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιάννης Μαστοράκης του Θωμά

 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969 και κατοικεί στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου.

Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Παρλαμά και έχουν μία κόρη.

Απόφοιτος Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Φοιτητής του ΕΑΠ

Γνώστης Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Επιχειρηματίας,

Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χερσονήσου από το 2002 μέχρι και το 2010

Αντιδήμαρχος Χερσονήσου  από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos