mastorakis03Με μεγάλη θλίψη άκουσα και διάβασα τη δήλωση του Νίκου Κοϊνά, που ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την προσεχή εκλογική διαδικασία για νομικούς λόγους που, όμως, του είχαν επισημανθεί εδώ και αρκετόν καιρό, εκτοξεύει πάλι τα πάρθια βέλη του.

Αντί να μέμφεται τον εαυτό του για την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα ταλαιπωρώντας και ταλαιπωρούμενος, αντί, να χαμηλώσει τους τόνους που ο ίδιος έχει ανεβάσει στα ύψη, θεώρησε εξυπηρετικό να λιθοβολήσει πάλι και, βέβαια, πρώτο εμένα…

Η στάση του αυτή, ξεκίνησε επίσημα με μια προηγούμενη οξύτατη ανακοίνωσή του, αυτήν με τις υποτιμητικές και ειρωνικές αναφορές όχι μόνο σε μένα αλλά και στην υπόσταση και το έργο της Παράταξής μας, τις οποίες αργότερα ανασκεύασε με απαίτηση των μελών της.

Αυτήν την επιθετικότητά του, ο Νίκος Κοϊνάς την είχε εκδηλώσει δημόσια πολύ πριν υπάρξει η ανταπόκριση του Νίκου Χριστοφακάκη στο κάλεσμα του Σήφη Αναστασάκη και είχε μοναδική αιτία τη γνωστή δημοσκόπηση και την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου, φθάνοντας στο σημείο, μόνος αυτός από όλους τους συνυποψήφιους του, να εξαγγείλει από τότε ακόμα και το ενδεχόμενο συγκρότησης διασπαστικού ψηφοδελτίου!!

Από τις δημόσιες επιθέσεις του Νίκου Κοϊνά δεν λείπουν και οι υβριστικές εκφράσεις.

Είναι δικαίωμά του, φυσικά, να έχει τις απόψεις του, δεν είναι όμως λογικό και δεοντολογικό δικαίωμά του να χαρακτηρίζει ανόητη ή ύποπτη όποια άλλη άποψη δεν δέχεται ή δεν αντιλαμβάνεται.

Μας έκανε εντύπωση, επίσης, η αναφορά του στο θέμα «Μακρύς Γιαλός – αποσχιστικό ψηφοδέλτιο υπέρ της Σητείας», η οποία δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα επαφής του με πραγματικά προβλήματα.

Η αναφορά του, ακόμα, στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας, δείχνει την πρόθεσή του να διαστρεβλώνει τις σταθερές απόψεις μας ώστε να διευκολύνεται στην προσπάθειά του να παραπλανήσει Συντοπίτες και να ευτελίσει ό,τι δεν εξυπηρέτησε την υποψηφιότητά του.

Ας έχει υπόψη του, πάντως, ότι, εκτός από τον ίδιο, που αυτάρεσκα παρουσιάζεται ως ιεροφάντης και μοναδικός εκφραστής των απόψεων της τοπικής κοινωνίας, υπάρχουν και άλλοι που αγωνίζονται για το καλό του Τόπου τους, ίσως με περισσότερη αυτοσυγκράτηση και επιλέγοντας, όταν την κρίνουν χρήσιμη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και δεν είναι ασύμβατη με τη συνέπειά τους, την παράκαμψη παλιών προβλημάτων.

Προτρέπει, ακόμα, με πολλή προκλητικότητα, σε παραιτήσεις (!), επιδεικνύοντας ασθενή μνήμη και κακή σχέση του με την αυτοκριτική και την αυτογνωσία. Με αναγκάζει, λοιπόν, να υπογραμμίσω πως, κανείς Πρόεδρος στον κόσμο δεν θα συνέχιζε να παραμένει στη θέση του, αν έκανε πρόταση στο συλλογικό του Όργανο, και μάλιστα επίμονη, και έπαιρνε μόνο μία θετική ψήφο, τη δική του, όπως συνέβη πρόσφατα με τον ίδιο…

Θα πρέπει, λοιπόν, να σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους, μέχρι πρόσφατα, ήταν δίπλα. Δεν είναι ανάγκη να συνεχίσει να συμφωνεί, βέβαια, μαζί τους. Να τους σέβεται μόνο.

Τα βέλη τα οποία εκτόξευσε φεύγοντας ο Νίκος Κοϊνάς, που δεν ήταν, έστω, κάποια παράπονα, αλλά προσβολές και λοιδορίες, και μάλιστα σε γραπτό λόγο, δεν τον τιμούν.

Όσον αφορά στις απόψεις και προβλέψεις του, ας περιμένουμε την κρίση των Συνδημοτών μας που θέλουν τους μπροστάρηδες με συναίσθημα αλλά και με λογική και αυτοσυγκράτηση, για να τους ακολουθούν στην κοινή προσπάθεια να πάει πιο μπροστά ο αγαπημένος Τόπος μας. {jcomments on}

Ιεράπετρα, 22/9/2010 Μανώλης Ι. Μαστοράκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: