Γιώργος ΖερβάκηςΑγαπητοί  πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Καταθέτοντας σήμερα την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, με τον συνδυασμό ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης τον Σεραφείμ Τσόκα, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι δεν υπήρξα ποτέ μου και δε νιώθω πολιτικός.

Υπήρξα, νοιώθω και θα παραμείνω  ενεργός πολίτης.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά έχει να κάνει με μια ιδιαίτερη, μοναχική θα έλεγα σχέση και κυρίως αντίληψη γύρω από τον τόπο μου και την προκοπή του.

Ένα τόπο ευλογημένο αλλά και όχι ευεργετημένο. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την συμμετοχή και την προσφορά μου στα κοινά με ένα τρόπο, με μια λογική που δεν έχει σχέση με λόγια και υποσχέσεις ή μεγάλες κουβέντες. Δεν έχει σχέση με την ακύρωση όσων μέχρι σήμερα έγιναν ή την καταδίκη για όσα δεν έγιναν.

Αντιλαμβάνομαι την προσφορά στον τόπο με την λογική του χρόνια αδικημένου Λασιθιώτη πολίτη, ο οποίος έχει ανάγκη από τα αυτονόητα, από απλά καθημερινά πράγματα, από καθαρές, αληθινές κουβέντες για να νιώσει ότι η διοίκηση του τόπου βαδίζει σωστά.

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα βάλουν σε προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας και το επίπεδο ζωής τους. Έχει ανάγκη από βασικές κοινωνικές παροχές. Έχει ανάγκη από δουλειά. Και κυρίως έχει ανάγκη από ελπίδα και σιγουριά, από εμπιστοσύνη για να μπορεί πάλι να χαμογελάσει, να ονειρευτεί, να προκόψει, να νιώσει νοικοκύρης.

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έχει ανάγκη από συγκεκριμένες θεματικές προτεραιότητες, έργα τα οποία θα σηματοδοτήσουν και θα αλλάξουν την εικόνα και την ζωή του νομού.

Ανάμεσα σε αυτά είναι ο ΒΟΑΚ, οι υποδομές υγεία, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Πάνω σε αυτές τις προτεραιότητες θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή και η προσπάθεια όλων μας, μαζί βεβαία με άλλα σπουδαία μεγάλα θέματα περιφερειακής εμβέλειας όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός όπου θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους συγκροτημένη, σταθερή και μόνιμη περιφερειακή στρατηγική.

Με αυτές τις σκέψεις, τις κατευθύνσεις και τη λογική, δέχτηκα την πολύ τιμητική για το προσωπικό μου πρόσκληση του κυρίου Τσόκα, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια για αυτή τη μεγάλη τιμή, να συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια που ο ίδιος ξεκίνησε και στο όραμα που έχει για την Κρήτη και τους κατοίκους της.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα, μαζί βέβαια και με τα εκλεκτά μέλη που απαρτίζουν τον συνδυασμό στο Νομό.

Μετά τιμής

Γιώργος Ζερβάκης

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos