Δοξαστάκης, ΤσόκαςΤελικά η χειραψία της φωτογραφίας, δεν κράτησε πολύ. Ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, απέσυρε την υποψηφιότητα του από τον συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα, αφήνοντας υπονοούμενα για πιέσεις που είχαν άλλες επιδιώξεις. Ο κ. Τσόκας από τη πλευρά του στη δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Λουλουδάκης μιλάει και για μερικά άλλα ακόμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και παρατεταμένη κοινωνική- οικονομική κρίση. Οι πολίτες διαπιστώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου και την αποσύνθεση και τον εκφυλισμό του πολιτικού μας συστήματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α) αποτελεί ένα σημαντικό για τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος θεσμό. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) συνθέτουν ένα προνομιακό πεδίο ανάπτυξης της συμμετοχικής δημοκρατίας, επειδή στο πλαίσιο τους επιτυγχάνεται ευκολότερα η άμεση σύμπραξη του πολίτη στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων.

Η Κρήτη είναι οι άνθρωποι της, οι αξίες της, η κουλτούρα της, η παράδοση της, όλα αυτά που αναδύονται και διαμορφώνονται μέσα στο ποικιλόμορφο κρητικό τοπίο που αποτελεί αστείρευτη πηγή εμπειριών. Στο κέντρο αυτού του τόπου πρέπει να είναι οι άνθρωποι. Κάθε πρόγραμμα ανάπτυξης του νησιού πρέπει να βασιστεί στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στοίχημα για την ΚΡΗΤΗ που οραματίζομαι είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών της σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού.

Στη σημερινή συγκυρία, βασικό μέλημα μας πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής αυτού του τόπου, μια πρόταση που δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων κοινωνικών υποδομών του νησιού αν όχι και τη δημιουργία νέων ανάλογων δομών.

Ο Σεραφείμ Τσόκας μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω τη διάθεση μου για προσφορά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη, μαζί με άλλους συμπολίτες μας, το όραμα που περιέγραψα παραπάνω για την ΚΡΗΤΗ μας.

Μου έκανε την ιδιαίτερη τιμή, τοποθετώντας με στη θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, να προσφέρω μέσα από ένα άλλο μετερίζι.

Η ένταξη μου στο συνδυασμό του κ. Σ. Τσόκα, έγινε με επιλογή μου, γιατί πιστεύω ότι η Περιφέρεια πρέπει να είναι τόπος σύνθεσης απόψεων και συγκλίσεων, με στόχο την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τον πολίτη. Τιμώ το παρελθόν μου, μα πάνω από όλα αισθάνομαι την ευθύνη για το θεσμό της Περιφέρειας και το χρέος απέναντι στην Κρήτη.

Δυστυχώς όμως, ενώ πρόθεση μου ήταν η ανιδιοτελής προσφορά για την ανάπτυξη της Κρήτης, διαπίστωσα ότι κάποιοι συστηματικά ήθελαν να δημιουργήσουν τροχοπέδη στην προσπάθεια μας. ‘Ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό για την επιδίωξη άλλων πραγμάτων και καταστάσεων. Να την συμψηφίσουν με συγκεκριμένη υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές του Δήμου μου (Χερσονήσου).

Η αυτοδιοικητική διαδρομή μου και η πολυετής ενασχόληση μου με τα κοινά, πάντα χαρακτηρίστηκε από συνέπεια, ήθος, δημιουργία και αγάπη για τον τόπο. Στο πολιτικό μου λεξιλόγιο οι λέξεις σκοπιμότητα και παρασκήνιο δεν υπάρχουν. Η πολιτική φιλοσοφία που πρεσβεύω δεν μου επιτρέπει να ανεχθώ καταστάσεις που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, με κυνισμό και πολιτική σκοπιμότητα. Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό του κ. Σ. Τσόκα είχε αυτοδιοικητική αφετηρία και μόνο και δεν ήταν το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή μου στο άμεσο μέλλον στην κεντρική πολιτική σκηνή με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, όπως άρχισαν να διαδίδουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποσύρομαι οριστικά και αμετάκλητα από το συνδυασμό του κ. Σεραφείμ Τσόκα και συγκεκριμένα από τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου δηλώνοντας, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014. Ευχαριστώ θερμά το Σεραφείμ Τσόκα για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξε στο πρόσωπο μου όλο αυτό το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας και του εύχομαι, καλή επιτυχία.

Θα συνεχίσω να προσπαθώ, διότι πιστεύω ότι αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας καλύτερη πατρίδα. Μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση του πολιτικού πολιτισμού και του πολιτικού συστήματος και να χτίσουμε μια πατρίδα που μας αξίζει: ανθρώπινη, ισχυρή και πρωτοπόρα.

Ζαχαρίας Δοξαστάκης

Δήμαρχος Χερσονήσου

Χερσόνησος, 27 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή την αποχώρηση του κ. Δοξαστάκη από τον Συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, ο κ. Τσόκας δήλωσε τα εξής:

«Με τον Ζαχαρία Δοξαστάκη, προτού προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της συνεργασίας μας, συζητήσαμε για πολλά θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, παρουσιάσαμε ο ένας στον άλλον το όραμα μας για την Κρήτη. Οι απόψεις μας ταυτίστηκαν σε αρκετά σημεία, σε άλλα πάλι διαφωνήσαμε. Προϋπόθεση για την έναρξη της συνεργασίας μας, ήταν η συνύπαρξη στα πλαίσια ενός νέου πολιτικού ήθους. Συμφωνήσαμε να μείνουμε μακριά από λογικές συναλλαγών και προσωπικών επιδιώξεων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω ποτέ σε πιέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με προσωπικές ατζέντες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη Κρήτη. Δύναμη μας είναι οι Κρητικοί και οι Κρητικές που μας στηρίζουν καθημερινά. Εύχομαι στον κ. Δοξαστάκη καλή τύχη, σε ό,τι και αν επιλέξει να κάνει από εδώ και πέρα».

Γραφείο Τύπου

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

Σεραφείμ Τσόκας

Δήλωση του Απόστολου Λουλουδάκη υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Χερσονήσου

Η τύχη των κοινωνιών παίζεται στη σκακιέρα του κομματισμού και της συναλλαγής. Ο Δήμος Χερσονήσου βρίσκεται στα σκληρά παζάρια εξωθεσμικών κέντρων και κρατικών υπηρεσιών, ομολογεί κυνικά, χωρίς υπεκφυγές, ο Δήμαρχος Χερσονήσου ο κ. Δοξαστάκης. Η διάλυση του αρραβώνα ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της συναλλαγής.

Οικοδεσπότης στο Δήμο μας είναι οι πολίτες και θα δώσουν ηχηρή δημοκρατική απάντηση στις εκλογές στις 18 του Μάη. Στέλνω μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του δήμου μας που υπηρετούν τον αυτόνομο ρόλο, τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις επόμενες ημέρες επισπεύδεται η διαβούλευση του ΤΑIΠΕΔ με τον Δήμο Χερσονήσου και την εταιρεία “ΕΙΡΗΝΗ ΑΕ” για την εκποίηση της πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής.

Το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι η άμεση παραχώρηση της πρώην βάσης στον Δήμο μας και η αξιοποίησή της σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς που καθορίζονταν από το ΣΧΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: