Από τη συνάντηση στο ΖάππειοΕπιτροπή για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας στην Κρήτη συγκροτείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος συναντήθηκε τη ευτέρα (17/1) στο Ζάππειο με Κρητικούς επιφανείς παράγοντες της πνευματικής ζωής. Επικεφαλής της εκστρατείας τίθεται ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η πρωτοβουλία έχει αρχίσει με την επίσκεψη του κ. Βουλγαράκη στο Ηράκλειο και την συνάντησή του με εννιάχρονο θύμα μιας μπαλοθιάς. Συνέχεια δόθηκε τη Δευτέρα με συνάντηση στο Ζάππειο επιφανών παραγόντων της πνευματικής ζωής της Κρήτης. Παρέστησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Φιλής, ενώ απουσίασαν, λόγω κωλύματος για προσωπικούς λόγους, και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο υπουργός Δημόσιας τάξης δήλωσε ότι ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να ηγηθεί μιας προσπάθειας η οποία θα αφυπνίσει τη συλλογική συνείδηση στην Κρήτη και θα σταματήσει την παράνομη οπλοχρησία, από την οποία τα θύματα είναι πολλά. Ο κ. Θεοδωράκης, που έλαβε το λόγο, είπε ότι ένα σημαντικό βήμα είναι η επιτροπή πρωτοβουλίας που σχηματίσθηκε και η οποία ήδη εξουσιοδότησε τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Κρήτης, ώστε να καταρτίσουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Επόμενη σύσκεψη της επιτροπής πρωτοβουλίας θα παγματοποιηθεί στα Χανιά και στόχος θα είναι να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων προσωπικοτήτων, οι οποίες θα αναλάβουν τη στράτευση καθηγητών, δασκάλων, ακόμα και ιερωμένων, οι οποίοι επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του Κρητικού λαού. Όλοι μαζί θα έχουν στόχο να προχωρήσουν σε υλοποίηση των στόχων, αλλά και στη διατύπωση νέων προτάσεων.

(Από το In.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos